Den Store Lampe Gras Guiden

Tenker du på å investere i en av de fantastiske Lampe Gras lampene, men er en smule forvirret over de mange mulighetene? Fortvil ikke! Med Lampemesterens store ’Lampe Gras Guide’, hjelper vi deg med å velge den helt riktige lampen til akkurat ditt behov.

Lampe Gras lampen er designet av Bernard-Albin Gras i 1922, og lampen var tenkt til bruk i kontorer og i industribedrifter. Lampen var enkel og robust, og passet fint til datidens krav om funksjonalitet. Det var på den tiden fullstendig uhørt at en lampe som denne skulle stå i en stue eller på et soverom, men lampens enkle og industrielle look ble raskt populært blant den allmenne befolkningen, og spesielt den tyske stilarten og kunstskolen Bauhaus, var stor fan av Lampe Gras. Selveste Le Corbusier, en av de største innenfor Bauhaus stilarten, hadde lampen på kontoret sitt, noe som ga lampen enda et kvalitetsstempel innenfor sin tids moderne design.

I dag er Lampe Gras meget populær, og passer perfekt inn i nåtidens industrielle og råe stil, og kan plasseres i ethvert hjem. Om du liker en enkel, romantisk eller en fargerik look, er det alltid en Lampe Gras som passer inn!
Og hvilken lampe skal du så velge? Ja det kommer jo unektelig an på hvor lampen skal brukes? Er det kjøkkenet som mangler lys? Stuen som skal ha et lekkert stemningslys? Eller er det kanskje soverommet som skal oppgraderes på lampefronten?

Under hver kategori finner du all informasjon om lamperne, så du kan velge den helt riktige lampen til ditt hjem.

Vil du bare se alle lampene fra Lampe Gras, kan du bare klikke her!

God fornøyelse!


Bordlamper

Bordlamper


Er du på utkikk etter en bordlampe fra Lampe Gras, men du vet ikke helt hvilken modell du skal velge, så har du kommet til det riktige stedet!

Bordlampen kommer i 4 forskjellige modeller:

205 – En lekker liten sak på 39 x 20 cm., som kommer i 15 forskjellige varianter og som kan plasseres alle steder! Lampen har en smal fot, så den kan passe inn i smale vinduskarmer eller på en smal hylle. Lampen har en rund skjerm.

206 – En høy slank fyr, som kommer i svart med rund skjerm og trefot. Lampen måler 60x20 cm.

207 – Denne vakre bordlampen kommer med både rund og konisk skjerm, og i 6 forskjellige varianter. Bordlampen vil se skjønn ut på skjenken, reolen eller kanskje i vinduskarmen?

317 – Skal det være litt mer voluminøst? Så velg 317 bordlampen! Lampen måler ca. 70 cm i høyden og kan komme til å måle ca. 100 cm i bredden og med de mange leddene, kan lampen justeres akkurat dit hvor du vil ha den. Lampen kan f.eks stå på spisebordet eller skrivebordet i en ende, og nå helt inn over bordet.

Vil du se alle bordlampene fra Lampe Gras finner du dem her.

Vegglamper

Vegglamper


Når det gjelder vegglamper, er Lampe Gras i forkant, og det finnes et hav av muligheter! Under kan du lese om de forskjellige modellene og forskjellen på dem.

203: En skjønn vegglampe, som passer perfekt ved siden av sengen eller kanskje på veggen i stuen? Lampen kan oppnå en maks lengde på 76 cm. Kan fås med rund og konisk skjerm. Lampen er for montering i stikkontakt.

204: Fantastisk, men med den kortere armen til de litt mindre rommene. Fortsatt helt genial som sengelampe, eller kanskje på veggen i kjøkkenet der det mangler litt lys? Kommer med rund skjerm. Lampen er til å montere i stikkontakt.

210: En annerledes og lekker vegglampe, som vil gjøre seg godt på enhver vegg. Med den festede stangen, gir lampen her en god mulighet for å få en meget allsidig lampe f.eks ved siden av sengen, på kjøkkenet eller i stuen. Kommer i 8 forskjellige varianter og med rund skjerm. Lampen kommer med bryter/kontakt på ledningen.

213: Helt genial vegglampe, som virkelig ser godt ut i rommet og fyller det! Har konisk skjerm og kommer i 8 forskjellige variasjoner. Finnes også med dobbeltskjerm, som du kan finne en link til, i bunnen av artikkelen. Lampen kommer med bryter/kontakt på ledningen.

214: Skal det være litt større enn 210, er 214 akkurat lampen for deg! Skjermen er konisk, og stangen måler 118 cm. Lampen fyller rommet godt, og vil se bra ut over bordet eller på veggen i stuen over sofaen.

216: En annen variant av vegglampen, hvis du ønsker flere ledd. Denne kommer i 7 forskjellige variasjoner. Lampen kommer med bryter/kontakt.

222: Enda en skjønn vegglampe fra Lampe Gras store utvalg. Lampen kommer med bryter/kontakt.

304 Bathroom: Vegglampen til baderommet! Har du fra før spots på baderommet, vil de se fantastiske ut med denne skjønne vegglampen over speilet eller kanskje ved siden av vasken? 304 Bathroom er godkjent til våtrom og kommer med en rund skjerm og i mange forskjellige varianter. Lampen er for direkte montering.

217: Vegglampe med flere ledd og en lang stang på veggen. Passer rett inn i stuen, på kontoret eller akkurat der hvor du mangler godt lys og en kul lampe. Lampen kommer med bryter/kontakt.

303: Vegglampe med flere ledd, som passer godt inn over sengen eller i stuen.

304L40: 304 modellen med stang på 40 cm. For montering direkte i stikkontakt.

304L60: 304L60: 304 Modellen med en stang på 60 cm. For montering direkte i stikkontakt.

304: Den lille modellen av 304 vegglampen. Du kan både få lampen til montering i stikkontakt, med støpsel til stikkontakt (merket med CA i tittelen), og med bryter/kontakt på ledningen (merket med SW i navnet).

Vil du se alle vegglampene fra Lampe Gras finner du dem her.

Gulvlamper

Gulvlamper


Er du på jakt etter en skjønn gulvlampe, er en av modellene fra Lampe Gras et godt valg! Gulvlampen kommer i flere varianter.

215: En skjønn og klassisk gulvlampe med en industriell twist. Selve stangen er 130 cm høy, og lampestangen kan justeres, så lampens høyde er akkurat som du vil ha den. Lampen har konisk skjerm, bryter på ledningen og kommer i mange forskjellige varianter.

411: Lampe Gras når det er best! Gulvlampen kan justeres akkurat som du vil ha den, og vil gi et godt og behagelig lys. Lampen kommer med rund skjerm, og i flere varianter. 411 kommer både med en enkel arm og i en utgave med dobbel arm, som du finner her.

230: En litt atypisk Lampe Gras lampe, men fortsatt vakker og klassisk. Lampeskjermsformen heter ’Oculist’, og gir et virkelig målrettet og samlet lys, og skjermen kan dreies i alle retninger. Kommer i flere varianter.


Vil du se alle gulvlampene fra Lampe Gras finner du dem her.


Taklamper

Taklamper


Skal det være lekkert og moderne? Skal du kjøpe deg en taklampe? I stedet for å velge den klassiske løsningen med 2 pendler over kjøkkenøya eller spisebordet, kan du velge en taklampe, og taklampene fra Lampe Gras gir det helt riktige og lekre lyset. Så er det bare igjen å velge hvilken modell du foretrekker!

302: En skjønn taklampe, som gir et lekkert lys og ser fantastiskt ut!  302 kan justeres i armen, som kan være fra 55 cm til 92 cm, så den kan justeres akkurat så den passer til ditt hjem. 302 kan også fås i en lengre modell, 302 L, som kan innstilles fra 112 cm og helt ut til knapt 2 meter, så her kan du imøtekomme hjemmet ditt, hvis det høyt til taket. Lampen har rund skjerm og kommer i mange varianter.

312: Enda en skjønn lampe fra Lampe Gras, her med 3 justerbare ’albuer’, som gjør at lampen blir meget allsidig og anvendelig i mange rom. 312 kommer også i en lengre modell, som kan bli 145 cm i lengden på stangen. 312 kommer også med rund skjerm.

Vil du se alle taklampene fra Lampe Gras finner du dem her.

Dobbeltlamper

Dobbeltlamper


Når én av noe er bra, må jo to av det samme være dobbelt så bra?! Og det er nettopp tilfellet med dobbeltlampene fra Lampe Gras. Modellene 302, 303, 213, 204 og 203 kommer som dobbeltlamper og gir en virkelig kul effekt på kjøkkenet, soverommet eller kanskje i stuen.

Finn dem rett her:

302.

303.

213.

204.

203.


Vil du se alle dobbeltlampene fra Lampe Gras, så finner du dem her.

Architect

Architect


Arkitektlampene fra Lampe Gras er til å montere rett på bordet. Samme modellene som de øvrige lampetypene, men her uten den – for noen – kanskje litt klumpete og fyldige foten. Her får du lampen i sin helt enkle form, og den vil se genial ut på skrivebordet eller på reolen.

201: Konisk lampeskjerm og perfekt størrelse til de fleste bord.

211/311: Rund eller konisk skjerm, og kommer i mange varianter.

226: Rund skjerm og mange innstillingsmuligheter.

Pendler / Acrobates

Pendler / Acrobates


Skal det være en helt vanlig pendel, så kan Lampe Gras også være behjelpelig – Og så allikevel ikke, for ingenting er helt vanlig når det kommer til Lampe Gras! Pendlene er hengt opp i flere baldakiner, som gir en annerledes og spennende look. Pendlene har fått navnet Arcobates, fordi de slynger seg i taket med nærmest akrobatiske tendenser.

322 Pendel:  2 ledninger og 1 stikkontakt! Utrolig vakker lampe, som gir en meget annerledes look. Kommer i både XL og vanlig størrelse, og i både konisk, rund og oculist skjerm.

323 Pendel: Vakker pendel, som gir en annerledes og lekker look. Kommer i både vanlig og en XL versjon, med både rund, konisk og oculist skjerm og i mange varianter.

Utendørslamper

Utendørslamper


En vakker tilføyelse til ditt uterom, vil helt sikkert være en av de skjønne Lampe Gras Outdoor lampene. De kommer i flere forskjellige modeller, men felles for dem alle er at de tåler vind og vær, også av det litt mer ekstreme slaget, og alle kan også fint plasseres ved f.eks svømmebassenget eller ved et sommerhus rett ved vannet.

304: En frekk liten vegglampe, som vil passe inn i ethvert uterom. Skjermen har en diameter på 14 cm, som er en god størrelse til f.eks ved siden av døren eller på husveggen. Rund skjerm og direkte montering.

304 XL: Samme modell som den klassiske 304 modellen, men med en større skjerm på 22 cm. Rund skjerm og direkte montering.

222 XL: Vil du ha litt mer fyll i din vegglampe, så er 222 XL et godt valg! Med armer på 67 og 37 cm., fyller lampen godt ut i rommet eller på veggen. Lampen kommer med rund skjerm.

213 XL:  En flott vegglampe, som vil passe super bra på veggen ved terrassen og vil løfte hele looken til ditt uterom. Kommer med konisk skjerm.

304 XL 75: 304 modellen med lengre stang, som vil se bra ut hvis du skal bruke lyset litt lengre ut i fra veggen. Kommer med rund skjerm.

Vil du se alle utendørslampene fra Lampe Gras finner du dem her.


Som du kan se, er det et hav av muligheter for å få fatt i en lekker Lampe Gras lampe, og det er noen av disse lampene som virkelig er populære akkurat nå! Men uansett hvilken lampe du velger, kan det ikke gå galt med en Lampe Gras!

Se alle de mange skjønne modellene her.