Coolicon Original

COOLICON - UNIK EMALJERINGSFORM
I snart hundre år har ovnene hos britiske Coolicon, med mer enn 800 grader, brent de vakre fargene til de rødglødende overflatene på de tidløse overflatene. Siden den ikoniske lampen først ble produsert og patentert i 1933, har produksjonsmetoden stort sett ikke forandret seg. Hos Coolicon er menneskelige hender og øyne fortsatt i høyere kurs enn høyteknologisk nanopresisjon og mekanisk monotoni.

Avvikende fargenyanser, fregner og til og med små svarte biter av ovnen som har havnet på lampen, er alle kjennetegn på kvaliteten som siden 1933 har vært synonymt med navnet Coolicon.

På tvers av de koselige små verkstedene og fabrikkene i England der lampene produseres, blir de tradisjonelle produksjonsmetodene og lampenes individuelle autentisitet ivaretatt. Hver eneste Coolicon Pendel er håndlaget og helt unik.

BLI KLOKERE PÅ DEN NØYAKTIGE 3-DAGERS PROSESSEN
Emaljering og etterbehandling i 15 trinn

DAG 1 – Trinn 1-5

Den første dagen fjerner de dyktige håndverkerne på emaljeringsfabrikken sveiser eller formingsmerker for hånd i den nyproduserte stålskjermen. Deretter får den et syrebad som preger overflaten slik at den flotte emaljen kan brennes på overflaten. Bittesmå glasskår og mineraler måles nøye og males over 8 timer sammen til den tyktflytende væsken som påføres på innsiden og utsiden av lampen i varierende tykkelse avhengig av ønsket farge. Deretter fyres den enorme ovnen opp til 850 grader Celsius. Gjennom dette passerer lampene i en 30-minutters brenningssyklus som forener farge og skjerm.DAG 2 – Trinn 6-11

Neste dag gjentas denne prosessen med det ytre emaljelaget laget etter Coolicons hemmelige oppskrift av naturlige mineraler og oksider. Noen farger, slik som gul, trenger først et underliggende lag av hvit emalje, noe som krever ytterligere 800 graders brenning. Til sist påføres den hvite emaljen med en håndholdt spray lampens innside. Hvis noe av den hvite emaljen ved et uhell treffer utsiden av lampen, tørkes det av før lampen brennes for siste gang ved 800 grader. Emaljen smelter og flyter over lampen i en halvkontrollert prosess som skaper en naturlig fargevariasjon. At hver eneste lampe dermed er unik er et kvalitetsstempel på omhuen Coolicons dyktige håndverkere legger i sitt arbeid.


Dag 3 – Trinn 12-15

Den tredje og siste dagen er viet til kvalitetskontroll. Her slipes eventuelle merker etter bøylene som har båret lampene i ovnen. Når lampen er perfekt i sin egen unike fasong, påføres Coolicon-merket for hånd, noe som også skaper unike folder rundt lampen. At farge og form varierer i lampene gjenspeiler at glassemaljen er en praktisk mer enn en dekorativ overflatefarging, hvis formål er å beskytte stålet under ekstreme forhold. Hverken vann, damp eller rust biter takket være den solide glassemaljen på en Coolicon. På samme måte forsvinner ikke fargen under skarp sol, men reflekterer i stedet langt bedre lys enn vanlig maling. Sist, men ikke minst, er den homogene, robuste glassoverflaten vanskelig å skrape og har en spesielt lang levetid.


Alt dette gjenspeiler Coolicons røtter som den pålitelige lyskilden for millioner av arbeidere i Storbritannias industrielle hjerteland. Lampens smarte design tillot varmen fra pæren å stige ut av toppen til stor glede for de hardtarbeidende sjelene som slet under den hvelvede kuppelens varme og behagelige lys. Det pålitelige håndverket, sammen med det praktiske og estetiske behagelige designet, gjorde lampen til et fast innslag overalt fra fabrikkhallen til Winston Churchills kommandobunker under de mørkeste dagene på 1950-tallet. Designet har tålt tidens tann og lyser fortsatt ubarmhjertig ned til oss i dag.

Se hele utvalget av unike Coolicon-pendler her