Bytt ut stearinlysene med naturtro LED-stearinlys

De siste årene har utbredelsen av LED-stearinlys i hjemmet økt betraktelig. Mange har holdt seg unna de batteridrevne lysene fordi de virket for kunstige. Ofte har man også hørt at de falske lysene ikke sprer den samme hyggen som de levende lysene. Men takket være den innovative LED-teknologien blir lysene mer og mer livaktige. I dag kan det være vanskelig å se forskjell på om det er snakk om et tradisjonelt stearinlys eller en LED-versjon.

Ønsker du å skape den hyggelige atmosfæren vi kjenner fra stearinlysene, kan du trygt velge de smarte LED-lysene. Uansett om det er hjemme, i en butikk eller på restauranten, trenger du ikke gå på kompromiss med utseendet eller det varme atmosfæriske lyset.


Derfor skal du velge LED-stearinlys
Mange syns den autentiske og hyggelige følelsen forsvinner når man bruker de kunstige lysene. Med de nyeste utviklingene kan man ikke se forskjell med mindre man blir gjort oppmerksom på den. Men det er også flere andre fordeler å legge vekt på;

Sikkerheten er en av dem, og kanskje den viktigste. Blant annet rundt juletider blir brannmenn av og til kalt ut til brann forårsaket av glemte juledekorasjoner. Det verste som kan skje med et LED-lys hvis det glemmes, er at det går tom for strøm. Den blir ikke varm, så det er heller ingen risiko for at barn eller dyr brenner seg på lyset.

Når du bytter ut dine tradisjonelle stearinlys med LED, har det også fordeler i forhold til inneklimaet i hjemmet ditt. Det soter nemlig ikke som stearinlys, og plager derfor hverken øynene, nesen og lunger – selv med mange lys tent om gangen. Lysene kan brukes i lenger tid enn den tradisjonelle løsningen fordi de bruker batterier. Du kan øke den økonomiske fordelen ved å bruke oppladbare batterier. Med det elektriske lyset kan du også la lyset ”brenne” i vinduskarmen når du ikke er hjemme, slik at det hele tiden ser ut som om noen er hjemme.
Som et alternativ til stearinlys i hele hjemmet

Som et alternativ til stearinlys i hele hjemmet

De mest brukte formene for stearinlys; Telys, kubbelys og kronelys er alle tilgjengelige i forskjellige utgaver med LED. Med de tradisjonelle telysene har du muligheten til å sette lysene i små telysholdere på bordet eller i vinduskarmen. I en liten innendørs lykt passer de også perfekt siden de kan brukes uten at lykten blir varm.

Har man en litt større lykt eller lys-hus, kan kubbelysene med LED også brukes her. De er også et fantastisk alternativ i en kreativ dekorasjon eller adventskrans, da man ikke risikerer at lysene brenner ned og tar fyr på brennbare materialer. Likt som man også unngår at stearinen renner nedover lysene og ødelegger duker, vinduskarmer mm.

Som noe nytt, kan man også få klassiske kronelys med LED, som på avstand ser ut som vanlige stearinlys. De har samme størrelsen som det tradisjonelle kronelyset og passer derfor lett inn i din yndlingslysestake, hvor den livaktige flammen gir et sjarmerende lys.

LED-stearinlys med fjernkontroll og timer
Flere og flere LED-lys har muligheten til timer-funksjon og/eller fjernkontroll. Det er ikke en nødvendighet, men det kan ha mange fordeler. Med en fjernkontroll kan du slå av og på lysene uten å skulle ha dem opp av lysestaken eller ut av lykten. Med en timer kan du sette lysene til å slå seg av automatisk – ofte etter 4, 6, 8 eller 10 timer, som også er brenntiden på mange tradisjonelle stearinlys. Du skal dermed ikke bekymre deg for om du glemmer å slå av stearinlysene og bruke unødvendig strøm fra batteriet.
Uyuni Lighting – LED-lys med unik 3D-flamme

Uyuni Lighting – LED-lys med unik 3D-flamme

Det danske selskapet; Uyuni Lighting, har et sortiment av batteridrevne lys som ligger blant de mest populære på markedet. Flammen har ingen fysisk bevegelse og bruker derfor ikke store mengder batteri på dette. Takket være LED-teknologien har de kunstige stearinlysene deres en spesiell livaktig flamme som gir følelsen av en liten flamme som står og blafrer lett. Uansett om du velger telys, kubbelys eller kronelys, får du den hyggelige atmosfæren som vi kjenner fra levende belysning. Et godt alternativ til stearinlys som sikrer hyggen uten å påvirke inneklimaet ditt.

Med inspirasjon fra den krystallklare nattehimmelen over Sør-Amerikas saltslette; Uyuni, kom ideen til den unike 3D-flammen til verden. Nattehimmelen over de isolerte saltslettene er krystallklar på grunn av den rene luften og fordi det er langt til det nærmeste forstyrrende lyset. Designerens ønske om å bringe de fjerne galaksene inn i ethvert hjem rundt om i verden, resulterte i det innovative utvalg av stearinlys med det forsiktig flimrende lyset.