Bytt ut stearinlysene dine med naturtro LED-lys

De siste årene har bruken av LED-lys i hjemmene økt betydelig. Mange har vegret seg for batteridrevne lys fordi de har virket for kunstige. Man hører også ofte at de falske lysene ikke sprer den samme hyggen som stearinlys. Men takket være innovativ LED-teknologi blir lysene mer og mer naturtro. I dag kan det være vanskelig å se forskjell på et tradisjonelt stearinlys og en LED-versjon.

Hvis du ønsker å skape den hyggelige stemningen vi kjenner fra stearinlys, kan du trygt velge de smarte LED-lysene. Enten det er hjemme, i en butikk eller på en restaurant, trenger du ikke å gå på akkord med utseendet eller det varme, stemningsfulle lyset.

Derfor bør du velge LED-lys


Mange opplever at den autentiske og koselige følelsen forsvinner ved bruk av kunstige lys. Med den nyeste utviklingen merker man ikke forskjellen med mindre man blir gjort oppmerksom på det. Men det er også flere andre fordeler som bør fremheves:

Sikkerhet er en av dem, og kanskje den viktigste. Rundt juletider hender det for eksempel at brannvesenet rykker ut til branner forårsaket av glemte levende lys i julepynten. Det verste som kan skje med en LED-lampe hvis den blir glemt, er at den går tom for strøm. Det blir ikke varmt, så det er ingen fare for at barn eller dyr brenner seg på lyset.

Å bytte ut de tradisjonelle stearinlysene med LED-lys har også fordeler når det gjelder inneklimaet i hjemmet. De soter ikke som stearinlys og gir derfor ingen plager for øyne, nese eller lunger - selv om mange lys er tent samtidig. Lysene kan brukes lenger enn den tradisjonelle løsningen fordi de bruker batterier. Du kan også øke den økonomiske fordelen ved å bruke oppladbare batterier.  Med det elektriske lyset kan du også la lyset "brenne" i vinduskarmen når du er ute, slik at det fortsatt ser ut som om noen er hjemme.
Som et alternativ til levende lys i hele hjemmet

Som et alternativ til levende lys i hele hjemmet

De vanligste typene stearinlys - telys, kubbelys og telys - er alle tilgjengelige i ulike LED-versjoner. Med tradisjonelle telys har du muligheten til å plassere lysene i små telysholdere på bordet eller i vinduskarmen. De passer også perfekt i en liten innendørs lykt, da de kan brukes uten at lykten blir varm eller sotet.

Hvis du har en litt større lykt eller et lyshus, kan du også bruke LED-stolpelys her. De er også et godt alternativ i en kreativ dekorasjon eller adventskrans, da du ikke risikerer at lysene brenner ned og antenner brennbare materialer, og du unngår også at stearin renner ned langs siden og ødelegger duker, vinduskarmer og andre overflater.

I den senere tid kan du også få de klassiske kronelysene med LED, som til forveksling ligner på vanlige stearinlys. De har samme størrelse som det tradisjonelle kronelyset og passer derfor lett i favorittlysestaken, der den naturtro, dansende flammen gir et sjarmerende lys.

LED-lys med fjernkontroll og timer


Stadig flere LED-lys har mulighet for timerfunksjon og/eller fjernkontroll. Det er ikke en nødvendighet, men det kan ha mange fordeler. Med en fjernkontroll kan du slå lysene av og på uten å måtte ta dem ut av lysestaken eller lykten. Du kan også stille inn lysene til å slukke automatisk, ofte etter 4, 6, 8 eller 10 timer, som også er brenntiden for mange tradisjonelle lys. Dermed slipper du å bekymre deg for å glemme å slukke lysene og bruke unødvendig mye batteristrøm.
Uyuni Lighting: LED-lys med unik 3D-flamme

Uyuni Lighting: LED-lys med unik 3D-flamme

Danske Uyuni Lighting har en serie batteridrevne lamper som er blant de mest populære på markedet. Flammen har ingen fysisk bevegelse og bruker derfor ikke unødvendig mye batteristrøm. Takket være LED-teknologien har de kunstige lysene deres en spesielt naturtro flamme som gir følelsen av en liten ildtunge som står og blafrer lett. Enten du velger telys, bloklys eller kronelys, får du den hyggelige stemningen vi kjenner fra levende lys. Et godt alternativ til stearinlys som sørger for hygge uten å påvirke inneklimaet.

Inspirert av den krystallklare nattehimmelen over den søramerikanske saltsletten Uyuni ble ideen til den unike 3D-flammen født. Nattehimmelen over de isolerte saltslettene er krystallklar på grunn av den rene luften og avstanden til nærmeste forstyrrende lys. Designerens ønske om å bringe de fjerne galaksene inn i alle hjem rundt om i verden resulterte i den innovative serien med stearinlys med et forsiktig flakkende lys.

Se vårt utvalg av LED-lys her!