Valentine's day - kjærlighetsfesten

Kjærlighetens fest!

Igjen er det den tiden på året! Kjærlighetfesten er rett rundt hjørnet, og luften er fylt med amoriner, fylte sjokolade og rosenblad. Det er selvsagt Valentinsdag som feires 14. februar! Valentinsdag kom en gang for lenge siden, da en prest som heter Valentin trosset keiserens ordre og viet unge romerske soldater. Helligdagen er veldig stor i USA, men mange land har tatt den kjærlige helligdagen til seg og Norge er også med på denne bølgen.

Så er mannen, konen eller kjæresten din lei av den vanlige buketten fra blomsterhandleren, det klassiske par sokker, kort eller rødvin? Så kanskje en lekker lampe kan være det riktige valget for en Valentins gave, som vil bringe lykke og vise deg fra din kreative side og ikke han eller henne som er den kjedelig, som bare "bare" kjøper blomster. Vi har samlet et utvalg under, så du kan finne en vakker lampegave til din Valentine.

1. Formakami - &Tradition

1. Formakami - &Tradition

Punktet der fortiden blir det nye, er det som inspirerte designeren Jaime Hayon, da han satte blyanten mot papiret og skapte den formidable JH-serien, som også er kjent som Formakami. Lampeserien bruker hint fra de tradisjonelle og klassiske asiatiske rispapirlampene, men lar dem bli moderne med de atypiske formene. Lampene gjør et brudd med det gamle, men beholder det varme lyset og det koselige uttrykket som rispapirlampene er kjent for. Se flere rispapirlamper her! Den spanske designeren har skapt fire forskjellige former i serien, og det er mulig å finne Formakami som både pendel og bordlampe.

Se Formakami her!
2. Kizu – New Works

2. Kizu – New Works

Valentinsdagen er over oss; en dag hvor man skjemmer bort den man er glad i. Noen går ut og spiser, andre drar på en tur – og når dagen er over, er det mange som håper å få et kyss. Og det er kysset som har inspirert denne lampen. Den utsøkte Kizu ble tegnet av norske Lars Tornøe i 2015, og siden har den blitt publisert i et hav av avskygninger: små varianter, store varianter, portable varianter og våre helt egen Unique Marble, som kun handles her hos Lampemesteren.

Kizus to geometriske figurer balanserer på hverandre, og pirrer øyet. Det skulpturelle uttrykket utfordrer betrakteren, og Kizu skiller seg ut uansett om den er av eller på. Kysset mellom skjermen og marmorbunnen forsvinner inn i et iøynefallende mikroskopisk punkt – og uansett om du velger den mørke, lyse eller grå varianten, er du garantert et innredningselement som trolig aldri går av moten.

Se Kizu her!
3. Liila – Nuura

3. Liila – Nuura

Den danske designeren Sofie Refer har en enormt imponerende og bred portefølje av fantastiske design i alle nyanser, og det er også derfor du med den fantastiske Liila-lampeserien vet at du får et designprodukt i toppklasse.

Nuura produserer lampen, og i ekte Nuura-ånd er Liila-lampene inspirert av naturens naturlige estetikk i hele sin overdådighet. Lampene kombinerer klassiske materialer, og når du monterer en Liila-lampe – uansett om det er med en enkelt lyskilde, i opalglass, klart glass, gull eller bart metall – får du en lampe som kan definere hele rommet rundt.  

Se hele Liila-serien her!
4. Eos – Umage

4. Eos – Umage

Eos-serien fra Umage er virkelig en unik serie med lamper. Laget i ekte gåsefjær, kombinerer det danske merket Umage klassisk belysning med atypiske materialer – i hvert fall atypisk, når det kommer til lamper!

Lampeserien er tegnet av Søren Ravn Christensen, som er kreativ direktør hos Umage, og de morsomme gåsefjærlampene er blitt synonymt med den alltid innovative tilnærmingen til lamper som Umage har. Eos er fantastisk over spisebordet – men den er best i hjemmets koseligste rom; stue og soverom.  

Se alle Eos-modellene her!

Bilde af @Soenderlykkegaard
5. Tense – New Works

5. Tense – New Works

Som en myk sky svever Tense gjennom rommet og sprer sitt behagelige, varme lys over omgivelsene. Lampen er tegnet av designduoen Panter & Tourron, som har designet for både Airbnb, Balenciaga, Hermés, New Works og mange flere. Tense er skapt i det innovative og atypiske materialet Tyvek, som minner om papir, men er mye sterkere. Da den først ble lansert, fantes den kun som pendel – men siden er det kommet flere pendelstørrelser til, og både bordlampevarianter og en vegglampevariant.

Se hele Tense-serien her!
6. Fun – Verpan

6. Fun – Verpan

Hvis man ikke kjenner den legendariske danske designeren, kan det være vanskelig å datere designene hans – de er tidløse og evig moderne – men det var faktisk helt tilbake i 1964, at Verner Panton designet denne unike lampeserien. Ifølge historien rundt dem ble de tegnet fordi Panton ønsket å skape en lampe som var mer enn bare en lampe. Han ville skape en opplevelse. En morsom opplevelse – derav navnet Fun.

Verpan produserer i dag de mange forskjellige Fun-lampene, og de finnes i dag i både pendelvarianter, bordlampevarianter, gulvlamper og vegglamper. De vakre og eksklusive lampene fenger øyet, og når de mange skallene, som utgjør deres skjerm, spiller i lyset, er Fun-lampene vanskelig å se bort fra.  

Se hele Fun-serien her!
7. Arum – ferm LIVING

7. Arum – ferm LIVING

Rene, tydelige og klare linjer kjennetegner ferm LIVINGS portefølje, og den vakre Arum-serien fra det danske selskapet er absolutt ikke noe unntak. I et vakkert design, inspirert av kronblader, skaper ferm LIVING denne serien, som tilbyr både en behagelig estetikk og et godt lys.

Arum finnes som både vegglampe, bordlampe og gulvlampe – og alle deler det samme vakre lyset. Bordlampene og gulvlampen har en vakker detalj med marmorfot – og vegglampene kan snus smart vekk fra veggen, slik at du kan lyse opp akkurat det som mangler lys.

Se hele Arum-serien her!
8. 2097 – Flos

8. 2097 – Flos

I sin levetid fra 1912 til 1985 stod den italienske designeren Gino Sarfatti bak designet på mer enn 700 armaturer – og det må derfor antas at han kan ett og annet om lamper. Dykker man ned i utvalget hans av modeller, er det spesielt én modell som har blitt verdenskjent: nemlig den vakre 2097.

Modellen ble designet i 1958, og er fortsatt blant en av de mest populære lysekronene. I dag er det legendariske Flos, som produserer lampen – og som alltid fra Flos kan du forvente å motta en verdensklasselampe. 2097 er tilgjengelig i en rekke forskjellige størrelser og i en rekke forskjellige materialer.

Se 2097 her!
9. Gatto – Flos

9. Gatto – Flos

Da den legendariske italienske designeren Achille Castiglioni forlot arkitektstudiene, og grunnla et designstudio i 1944 med sine brødre Pier Giacomo Castiglioni og Livio Castiglioni, var det ingen som kunne vite hvor viktige de tre brødre ville bli for lampedesign – og selv om Livio trakk seg ut av samarbeidet allerede i 1952, er Castiglioni-navnet fortsatt kjent vidt og bredt i designverden. Castiglioni er best kjent for sitt arbeid med Flos, og det er også her den vakre Gatto har blitt til. Achille og Pier Giacomo Castiglioni brukte stålbånd og wire for å skape rammen, og skjermen er en kombinasjon av glassfiber og gummilakk. Lyset er mykt og varmt, og lampen egner seg spesielt godt i hjemmets koselige rom! Se Gatto-bordlampene her!

Bilde af @_likelinda

Så skal din hjertenskjær skjemmes bort litt til Valentinsdag, så er det et hav av muligheter hos Lampemesteren. Du vil helt klart få poeng for kreativiteten, når du ikke bare dukker opp med en kjedelig kvast blomster, men med en vakker, klassisk og flott designerlampe! Valentinsdag er den 14. februar, så vent ikke for lenge med å få gaven i hus – Din utkårede vil elske deg for det!