Louis Poulsen Utendørslamper – bli kjent med dem

I flere tiår har Louis Poulsen vært blant toppen når det kommer til design og lysets liv og funksjon. Spesielt er Louis Poulsen kjent for sitt mangeårige samarbeid med Poul Henningsen, som har designet en rekke lamper i samarbeid med Louis Poulsen. Han gjorde treskjermsprinsippet verdenskjent, og i dag vil du fremdeles finne mange av de populære PH-lampene i Louis Poulsens spennende og store sortiment. Les videre og bli klokere på noen av utendørslampene du finner hos Louis Poulsen.

PH Vegg – en designklassiker


PH Vegg er kanskje blant de mest ikoniske utendørsvegglamper. PH Vegg Kobber er utført i ubehandlet kobber, som over tid vil oppnå en vakker patina. Denne prosessen kan allerede være i gang når du mottar produktet.

Utendørs PH-lamper


I dag finner du 3 utendørs PH-lamper fra Poul Henningsen og Louis Poulsen. Den ikoniske PH Vegg i kobber, og den stilrene og klassiske PH 3-2½ Vegg Svart, som også er tilgjengelig som en pullert.
Designet med treskjermssystemet sendes størstedelen av lyset nedover. PH Utendørslampene er hvite på innsiden som gir et diffust og behagelig lys.

PH Utendørs Vegglamper – velg den som passer til huset


Er det PH-lamper som skal henge utendørs hos deg, så velg den som passer best til husets ytre. Svart er det trygge valget, og passer godt sammen med vegger i rene farger som hvit eller grå. Bor du i et klassisk mursteinshus med rød eller brunlig murstein, fungerer kobbervegglampen bra med husets varme nyanser.

PH Lamper Utendørs – plassering


Plasseringen av PH-lampene avhenger helt og holdent av smaken og hvordan huset ser ut fra alle kanter. Det klassiske er å henge en ved hoveddøren. Noen velger å føre dem hele veien rundt huset, og andre plasserer dem på terrassen. PH Pullerten er ideell ved innkjørselen, gangstier eller som ekstra belysning på terrassen.
<hr> Albertslund Lampe


Albertslund Lampe

En Albertslund-vegglampe har du garantert sett rundt omkring i gatene. Du vil ofte kunne se den plassert ved offentlige bygninger, museer eller lignende. Utendørslampen er designet av Jens Møller-Jensen tilbake i 1963 til et boligområde i Albertslund. Vegglampen har et minimalistisk uttrykk med et lite snev av retro, en vegglampe som passer til både byhuset, sommerhytta og butikkfasaden.
<hr> Skot Lampe


Skot Lampe

Skot-lampen er en gammel kjenning som ble designet av Lauritz Knudsen på begynnelsen av 1900-tallet. Formålet med lampen var egentlig beregnet på større båter og det maritime, hvor den med sin form og utseende er helt perfekt. Siden den gang har lampen blitt veldig populær i andre sammenhenger, og du vil ofte kunne møte den på halvveggen langs innkjørselen, på verksted og ikke minst på hus både rundt og ved hoveddøren.  
<hr> AJ og Toldbod, også som utendørslamper


AJ og Toldbod, også som utendørslamper

De populære lampene AJ og Tolbod finnes selvfølgelig også som utendørs vegglamper. Større enn dem til innendørs, men med samme uttrykk. Begge lampene er perfekte ved hoveddøren, på terrassen og på utekjøkkenet og grillen.
<hr> Nye design også som utendørslamper


Nye design også som utendørslamper

I nyere tid har Flindt blitt en hit både inne og ute. Den runde formen på lampen er helt perfekt til å bryte funkisvillaens skarpe uttrykk. Vegglampen er designet av Christian Flindt og vant i 2019 ”Årets Lampe” på Design Awards.

Louis Poulsen Utendørslamper gjennom tiden

Gjennom tiden har det kommet flere utendørslamper fra Louis Poulsen. Har du en utendørslampe som ikke er nevnt her, er du alltid velkommen til å kontakte vår kundeservice. Noen av de eldre modellene finnes fortsatt i sortimentet, mens andre er utgått. Mangler du en reservedel, finnes det ofte en mulighet – og vi hjelper deg gjerne så langt det er mulig.