LE KLINT 375

I de mørkeste dagene av okkupasjonen fortsatte familien Klint å folde de vakre papirskjermene flittig. Ett år før Le Klint ble grunnlagt i 1942, foldet Kaare Klints sønn Esben Klint den yndige modellen 107. Den høyt hengende pendellampen har siden blitt et kjennetegn for Le Klint. I anledning av Le Klints 75-årsjubileum i 2018 har designteamet Le Klint gitt den elegante skjermen en ny vakker base i lys eik med messingelementer, slik at den nå kan fungere som en bordlampe. Nedenfor ses den lekre jubileumsmodellen i forskjellige størrelser og med både papir- og plastskjerm.

Esben Klint

Esben Klint er 3. generasjon av den legendariske Klint-familien. Bestefaren Peder Vilhelm Jensen-Klint foldet den første lampeskjermen til en parafinlampe før lyset i det hele tatt ble elektrisk. Esbens far var den kjente professoren og arkitekten Kaare Klint, hvis navn fortsatt er berømt i både Danmark og resten av verden for sitt avgjørende bidrag til dansk designhistorie. Esben selv var også en flittig designer, fra hvis katalog blant annet orgelfasaden, lysekronene og sangtribunen i den store Grundtvig Kirke, som ble tegnet av bestefaren og ferdiggjort av faren, kan fremheves. Esben Klint ble født i Indonesia og elsket å hente inspirasjon fra sine reiser. Blant favorittdestinasjonene hans regnet han spesielt vestkysten av Jylland.
Del bildene dine med @lampemesteren
Tagg #yesLampemesteren, så blir bildene dine kanskje vist her. Inspirer og la deg inspirere fra en unik bolig til en annen.