Boston-serien fra danske House DoctorBOSTON-SERIEN FRA DANSKE HOUSE DOCTOR
Det er helt magisk når form og funksjon møtes i et design, og på den lange designreisen er det helt essensielt å få materialer, design, lys og uttrykk til å smelte sammen til en høyere enhet. Hos House Doctor har de klart å knekke koden med sin unike Boston lampeserie, som består av en pendel i to størrelser og en bordlampe. I denne artikkelen vil du lære mer om House Doctor, og spesielt hvordan de har skapt et design hvor ærlige materialer, kontraster, tradisjonelt håndverk og moderne design smelter vakkert sammen til funksjonelle og atmosfæriske lamper.    
Den gjenskapte 50-tallslampen

Boston er en velproporsjonert og tidløs lampeserie med et formspråk som har klare referanser til 50-tallet, mens detaljene og materialet gir serien et mer industrielt uttrykk. Du kan tydelig ane et klassisk preg, og det Ikast-baserte interiørfirmaet har også ambisjon om å skape en klassiker i moderne og oppdaterte klær.  Materialene spiller en stor rolle i Boston-serien, hvor kuppelens matte opalglass gir et mykt og behagelig lys, som reflekteres i de avrundede metalloverflatene. I tillegg går også fargenyansene; Gunmetal og Antique Brown i fantastisk samspill med materialet, da de glir vakkert over metallet. Fargene er med på å bygge videre på det industrielle utseendet med en overflate som ikke nødvendigvis er helt ensartet, noe som er et helt bevisst valg, da detaljene er av stor betydning for House Doctor. Det kan gjerne være små ufullkommenheter hos House Doctor, som etterstreber det ærlige og uperfekte perfekte. Dette kan komme til uttrykk gjennom små ujevnheter i overflaten eller, som her i Boston, hvor man kan ane produksjonsspor på overflaten.


Når lys er mer enn lys  

En lampe skal kunne tilføre noe til innredningen, selv når du ikke har den på. Boston-lampene er godt posisjonert mellom funksjonell og tidløs design. Du kan plassere pendelen i hvilken som helst høyde, selv helt opp under taket. Den matte kuppelen gjør at lyset ikke blender deg og dine gjester, men gir rommet ditt et mykt og behagelig lys. Bruk den som taklampe eller over spisebordet, hvor den er med på å sette rammene for koselige stunder og familiemiddager. Med to størrelser og to tidløse farger er det rikelig med muligheter til å få akkurat den som passer din innredningsstil og ditt behov.  Bordlampen gir et mer fokusert lys, men likevel et som er mykt og skaper en koselig atmosfære. Størrelsen gjør den ideell for et spisebord, på kontoret ditt, på skjenken eller i vinduskarmen, hvor den både gir dybde og sprer godt lys og skaper en deilig stemning. Med et identisk uttrykk fra spiseområdet og inn i stuen kan du ved hjelp av Boston-lampene skape et sammenhengende uttrykk som er estetisk tiltalende, samtidig med at rommet er ideelt opplyst.Dansk design i beste stil

House Doctor, som feirer sitt 20-årsjubileum i 2022, har som forventet gitt full oppmerksomhet på detaljer og finish i Boston-serien. Fra det myke lyset til overflatene, som forsetter å overraske, til det veloverveide valget av materialer. Jernet kommer i den grad til sin rett i designet, der både overflate og skjøter gir et industrielt preg, som vil sette spiss på enhver boliginnredning.  

I stedet for å jage etter de nyeste fargene og trendene, leker House Doctor i stedet med de små detaljene og behandlingen som utgjør hele forskjellen. Ser man på Boston-serien er overflatefinishen og måten råheten fungerer sammen med de organiske formene spesielt fremtredende på. Alt i alt er det et design som utstråler en ny klassiker som vil vare lenge.  


Lær mer om House Doctor

House Doctor har et bredt utvalg av unike lamper som siden starten har vært dypt forankret i den skandinaviske designtradisjonen, hvor detaljene er av stor betydning for det danske designmerket. Det kan for eksempel være overflatefinishen, materialsammensetningen eller funksjonaliteten, som resulterer i eksepsjonelle produkter som absolutt kan passe inn i resten av innredningen din.  

I tillegg til å produsere ekstraordinære lamper, har House Doctor også kastet seg over å lage boligtilbehør for ethvert behov, som kan gi innredningen din et ekstra piff. Her kan du fritt velge mellom det brede utvalget og kombinere flere varer, for å sette et mer personlig og nordisk preg på innredningen din, som samtidig klarer å skape en behagelig og koselig stemning. Så la deg inspirere av House Doctor og deres unike boligunivers, som tilfører hjemmet ditt en hyggelig og hjemmekoselig atmosfære.  

Se hele vårt utvalg av det fantastiske boligtilbehøret fra House Doctor herSE HELE VÅRT UTVALG AV HOUSE DOCTOR-LAMPER HER