Designpriser

I mange år har landets største bolig- og designmagasiner hedret design som har gjort noe spesielt på sitt felt i den prestisjefylte Design Awards. Det beste av dansk design hedres på en kveld med fest og glede i luften, der alle venter spent på å høre hvem som blir kåret til årets beste i sine respektive kategorier. Prisutdelingen er et utstillingsvindu for dansk design og et bevis på den kreativiteten som finnes i Danmark.
 
Design Awards ble første gang arrangert i 2013 og har vært en årlig begivenhet siden den gang. Prisutdelingen anerkjenner og feirer det beste innen design, og det deles ut priser i kategoriene Årets designer, Årets kreative, Årets møbel, Årets design, Årets comeback, Årets lampe, Årets grønne idé og Årets nyskapning.
 
Vinnerne av Danish Design Awards kåres av en jury bestående av eksperter og fagfolk innen design og arkitektur. Juryen vurderer de innsendte designene ut fra en rekke kriterier, blant annet originalitet, funksjonalitet, bærekraft og estetikk. Prisen er en anerkjennelse av kreativiteten og håndverket som ligger til grunn for å skape vakre og funksjonelle designobjekter. Det er også en måte å understreke betydningen av dansk design på den globale scenen og vise at Danmark fortsatt er en ledende nasjon innen design og arkitektur.
 
Danish Design Awards er en begivenhet som alle designentusiaster bør se frem til. Det er en mulighet til å se det beste av dansk design og til å feire de talentfulle designerne og kreatørene som gjør Danmark til et ledende designland. Nedenfor kan du se alle de flotte lampene som har vunnet i årenes løp.

Å finne lamper

Design Award vinder 2023

Juryen beskriver årets lampe som en design som kan ha visuelle likhetstrekk med tidligere konsepter, men som foredler og optimaliserer i tråd med moderne estetikk og dagens tilgjengelige teknologi. Lampen er praktisk og løser spesifikke belysningsbehov ved å kunne rette lyset presist i ønsket retning, samtidig som den kan justeres med en dimmefunksjon for å tilpasse seg ulike situasjoner. Den utstråler en følelse av ydmykhet, fokus og fullendt eleganse, og representerer en ærlighet og oppriktighet som går ut over det vanlige.

Se alle lampene i MS-serien av Mette Schelde for Fritz Hansen her

Design Award vinder 2022

Årets lampe i 2022 ble den fantastiske OneLine, designet av Kasper Kjeldgaard for Fritz Hansen. Den tynne, luftige lampen vant både for sitt funksjonelle design og sin fantastiske estetikk - og hvis du ser OneLine-lampen i virkeligheten, er det lett å forstå hvorfor den vant. Lampen er tilgjengelig i tre nyanser og kan roteres 360 grader for å belyse akkurat det du ønsker.

For å lære mer kan du se alle de tre fargene OneLine finnes i her!

Design Award vinder 2021

I 2021 kunne det danske designfirmaet Louis Poulsen løfte Design Awards-troféet for sitt samarbeid med designer Anna Boysen om det vakre Moonsetter. Den observante leser vil sikkert legge merke til at Moonsetter høres kjent ut - og hvis du har sett tv-programmet "Danmarks næste klassiker" på DR, vil du vite at Moonsetter vant programmets konkurranse i 2020 og virkelig ble Danmarks neste klassiker da Louis Poulsen produserte den. Hvis du vil vite mer om lamper som er "berømte fra TV", kan du lese vår Artikkel om berømte lamper her!

Se Moonsetter her!

Design Award vinder 2019

Det var utvilsomt høy stemning rundt bordet til Louis Poulsen og Christian Flindt da det ble kunngjort at deres fantastiske vegglampe Flindt hadde vunnet prisen - og selv om det danske designfirmaet Louis Poulsen har vunnet en designpris før, er det ikke mindre festlig andre gang. Den vakre utendørslampen er tilgjengelig i en rekke størrelser og varianter.

Flindt kan sees her!

Design Award vinder 2018

En enkel, minimalistisk silhuett, godt lys og en balansert og presis estetikk. Det skal ikke mye til for å skjønne hvorfor Muuto og Jens Fager vant Designprisen 2018 for sin utsøkte Tip-lampe. Lampen er tilgjengelig som bord-, gulv- og vegglampe og finnes i grå, hvit og kobberbrun.

Se alle variantene av Tip her!

Design Award vinder 2017

Da Yuh kom ut i lampebutikkene i 2017, var det en designrevolusjon som på mange måter brøt med designtradisjonene like mye som den respekterte dem. Yuh, som uttales "You", har en vakker, roterbar skjerm og et utrolig rent og presist design som garantert vil glede betrakteren i mange år fremover. Designerduoen Gamfratesi og Louis Poulsen står bak lampen.

Se Yuh her!