Anglepoise Bordlamper

Bilingeniøren George Carwardine utviklet i 1932 en ny formel til en fjær. Ved å understøtte en svingarm med fire av disse fjærene, kunne den flyttes ved lett berøring og allikevel holde posisjonen – det var starten på den første Anglepoise-lampen.

Den dag i dag er Anglepoise fortsatt best kjent for bordlampene deres, som har inspirert flere andre lamper. Selv om den er blitt finpusset og utviklet over tid, er det karakteristiske uttrykket og funksjonen nøye bevart.

Bordlampenes minimalistiske og industrielle utseende er fortsatt moderne i tidens innredning. Original 1227-bordlampen, som var den første Anglepoise-lampen, har fått en moderne oppgradering med en svart blank lakkering. Det gir lampen et elegant og eksklusivt utseende, som er gjennomført med en svart stoffledning. Den komplimenterer den skandinaviske stilen – både med et lekkert design, men også med en fleksibel og funksjonell belysning.

Bordlampen Type 75 fra 1968, er en nyere versjon fra det som er utarbeidet i samarbeid med den britiske motedesigneren Paul Smith. Han er kjent innenfor herreklær på grunn av sin fremtredende design og sin forkjærlighet for farger – design-DNAet hans ses tydelig i forbindelse med fortolkningen hans av Type 75-bordlampen som skiller seg ut med iøynefallende kombinasjoner av farger.
Viser 26 av 26 produkter
Del bildene dine med @lampemesteren
Tagg #yesLampemesteren, så blir bildene dine kanskje vist her. Inspirer og la deg inspirere fra en unik bolig til en annen.