Schottlander Taklamper

Alle Taklampene fra Schottlander leveres selvfølgelig fraktfritt og med gratis pære

Bernard Schottlander ble født i Tyskland, nærmere utpekt i Mainz, i 1924 og flyttet til England i 1939. Etter å ha tjenestegjort med den britiske hæren i India, lærte han sveiseteknikk og tok deretter kunstlinjen på Leeds College of Art etterfulgt av Anglo-French art centre i St John’s Wood på et stipend.

Bernard Schottlander beundret Alexander Calder, og skapte ut fra denne inspirasjonen i 1951 Mantis lampe-serien. Bevegelse er flettet dypt inn i alt som Schottlander lagde: en kunstner, en ingeniør og ikke minst en handyman. Han uttenkte et smart system med motvekter, som ble kombinert med en serie av sterke og fleksible metallstenger.

Lyset med sitt evige spill mellom balanse og ubalanse, avslører noen av hemmelighetene, bak hva vi mener med "fast form" og "tom". Og akkurat som den uroen som Alexander Calder lagde, fremstår Mantis lampene som om de trosser tyngdekraften. Objektenes kjerne av poesi er en invitasjon til å bli med i en drømmeverden av veloverveid avbalansert eleganse ...

God fornøyelse med å finne din nye taklampe.
Del bildene dine med @lampemesteren
Tagg #yesLampemesteren, så blir bildene dine kanskje vist her. Inspirer og la deg inspirere fra en unik bolig til en annen.