Jozeph Forakis

Født: 1962
Kjente verker: V70 mobil telefonen, trådløs mus fra Logitech, Tape Timer minut ur, Havana lamperne fra Foscarini.
Utdannelse: Bachelor i design fra Rhode Island School of Design og Master i industriel design fra Domus Academy i Milano.

Historie
Jozeph Forakis har bla. designet de kjente Havanalampene for Foscarini. Hans arbeid er anerkjent for sitt innovative bruk av materialer og teknikker.

Jozeph Forakis ble født i New York City. Han mottok sin Bachelor i Fine Arts fra Rhode Island School of Design og Master i industriell design fra Domus Academy i Milano.

I 1993 etablerte han sitt Milano-baserte strategiske design, der arbeider han med en bred vifte av internasjonale kinder i hjeminnredningsprodukter, personlig tilbehør og Consumer Electronic sektorer, herunder Foscarini, LG Electronics, Magis, Nemo, Philips, Swarovsky, Swatch.

Ved Domus Academy Center (DARC) var han ansvarlig for det prisbelønnede program med Logitech og udformningen af den trådløse mus "Cordless MouseMan Pro" - den første "vertikale" mus. Han er i øjeblikket lærer og underviser ved Domus Academy og Institut for Interaction Design Ivrea.

Fra 1999-2002 var han europeisk designdirektør for Motorola, hvor han var ansvarlig for å utvikle nye design og han ledet det teamet som var ansvarlig for utformingen av den landemerkede V70 mobiltelefonen.

Hans design har vunnet flere priser og har vært omtalt i en lang rekke publikasjoner, inkludert boken "Spoon" (Phaidon Press) og "50 Lights" (Mel Byars).

I 2003 presenterte ADI (italiensk Design Association) en enmanns utstilling av hans arbeid i Roma. Det var første gang, i ADI's 50 år lange historie, de arrangerte et show dedikeret til en enkelt designer.Showet ble også presentert på Felissimo Design House i New York.

Hans arbeid har blitt vist i mange gallerier og museer rundt om i verden, inkludert de historiske utstillinger "Mutant Materials In Contemporary Design" og "Workspheres", på Museum of Modern Art (MoMA) i New York, hvor det nå er en del av den permanente utstillingen.
Viser 5 av 5 produkter
Del bildene dine med @lampemesteren
Tagg #yesLampemesteren, så blir bildene dine kanskje vist her. Inspirer og la deg inspirere fra en unik bolig til en annen.