Philips

Helt tilbake i 1891 kjøpte Frederik Philips en liten beskjeden fabrikk i Eindhoven. Hans mål var å lage glødepærer til alle som trengte det.

Allerede den gangen var misjonen å gjøre hverdagen lettere for alle, og at teknologi og mennesker skulle kunne gå hånd i hånd.

Siden den gang har Philips konstant utviklet produkter som har forbedret livene våre.
Pære LED 2W (250lm) Krone E14 - Philips
Forventet på lager om: 3-5 dager
Viser 36 av 202 produkter

Les mer om Philips

I perioden 1891-1915 vokste de seg til å bli de største produsentene av glødepærer i Europa. Russland var en spesielt stor forbruker, blant annet på grunn av at Russlands zar skulle ha opplyst vinterpalasset sitt.

I 1912 ble Philips et aksjeselskap, og i 1914 etablerte de et forskningslaboratorium, som i dag er en av verdens største private forskningsinstitutter.

Det første røntgenrør ble lansert i 1918, noe som var startskuddet til at Philips utvidet sortimentet fra kun glødepærer, til andre elektriske apparater. De første radioene ble fremstilt i 1927, og innenfor kun 5 år ble de de største produsentene av radioer i verden.

I 1938 viste de fram deres første TV på en messe i Utrecht, og året etter kom den banebrytende elektriske Philishave barbermaskinen.

1963 ble enda et banebrytende år, da Compact Audio Cassette ble innført.

Utviklingen innenfor bilde, lyd og data fortsatte gjennom 70-tallet, og i 1983 ble Compact Disc lansert. Den var utviklet i samarbeide med Sony, og ga oss plutselig muligheten til å ta CD’ene våre med ut på tur. Sideløpende med alt dette, forsket de i energibesparende lamper.

På 90-tallet skjedde det store forandring hos Philips, siden de begynte å fokusere på sunnhetssektoren. De ville gjøre det lettere for personalet på sykehusene å bruke produktene, samtidig som de ville gjøre det mer behagelig for pasientene.

I tillegg fortsatte de forskningen og utviklingen innenfor bilde, lyd og data, og i 1997 ble DVD’en innført i samarbeid med Sony.

Utviklingen innenfor sunnhetssektoren fortsatte også, og på 00- og 10-tallet kom det forbedringer for sykehusene og pasientpleien.

I 2006 introduserte de den første 3D CT-scanneren, og i 2012 ble Philips Alluta Clarity lansert – et helt nytt røntgensystem.

Innenfor belysning har forskningen resultert i Philips Hue

Philips Hue, som er en helt ny måte å tenke belysning på. Ennå engang har Philips’ fokus på, at teknologi og mennesker skal gå hånd i hånd, resultert i et funksjonellt produkt som gjør hverdagen lettere.
Del bildene dine med @lampemesteren
Tagg #yesLampemesteren, så blir bildene dine kanskje vist her. Inspirer og la deg inspirere fra en unik bolig til en annen.