Coolicon Lamper

Den første Coolicon-lampen ble produsert i 1933 i London og har siden blitt elsket og sett i forskjellige scener gjennom tiden; Hos Royal Air Force, på rådhuset og i maktens korridorer. Lampen er spesielt blitt kjent i Londons undergrunn, hvor lampen ble brukt i baklokaler og billettkontorer – der noen av lampene fortsatt henger.

Etter forsvinningen på 1980-tallet har Coolicon Lighting igjen startet produksjonen av den klassiske og originale Coolicon Lampeskjermen. Lampen er laget av emaljert jern i flere vakre og stilfulle farger, og har et elegant og samtidig industrielt uttrykk. Pendlene er tilgjengelig både med og uten ‘Underground map’ og i to forskjellige størrelser.

Les om hvordan Coolicon produseres!
Viser 36 av 48 produkter

Fra industrielt arbeidslys til den moderne innredning

Coolicon-pendelen ble designet til å gi et effektivt lys på Storbritannias verksteder og fabrikker. Med sine to “hull” på toppen av lampen, bidro det til å redusere konveksjonsvarmen med 40% ettersom varmen hadde mulighet for å unnslippe oppover i stedet for nedover – en lettelse for dem som slet i den tøffe industrien. I dag blir Coolicon-lampen produsert i England og er helt tro mot originalen. De rene linjene og den emaljerte overflaten finnes i mange forskjellige farger.

I forbindelse med at den industrielle stilen har funnet veien inn i de private hjem, er lampen igjen blitt populær. Med en lampe fra Coolicon får du en lampe som gir et personlig preg på interiøret så vel som et funksjonelt lys. Plasser den over spisebordet eller arbeidsområdet på kjøkkenet, eller på kontoret, der det nedadgående lyset er ideelt for arbeid. På kafeer og restauranter er lampen veldig nyttig, da den ikke bare gir et fantastisk lys, men også en hyggelig stemning.


Underground Map og Coolicons felles historie


Alle som har reist i Londons Undergrunn er kjent med Undergrunns-kartet. Et kart som ga orden til det omfattende nettverket og senere spredt seg ut over Londons gater. Det velkjente kartet ble designet av den britiske tekniske tegneren – Harry Beck, som på den tiden jobbet på Signal-kontoret i Londons undergrunn.

Som den første Coolicon-lampen, ble kartene først produsert i 1933. Den felles historien, samt pendlenes opptreden i Londons Undergrunn, har inspirert til Coolicon-lampeskjermen, der undergrunns-kartet vises i all sin prakt – enten på toppen av skjermen eller inni. På grunn av sitt historiske forhold til Londons Transport, er Coolicon Lighting det eneste firmaet i verden som har lisens til det originale Harry Beck-kartet.
Del bildene dine med @lampemesteren
Tagg #yesLampemesteren, så blir bildene dine kanskje vist her. Inspirer og la deg inspirere fra en unik bolig til en annen.