Studio Thomas Peter Lund

I STUDIO THOMAS PETER LUND utvikles lys og arkitektur i øyenhøyde.

Atelieret fungerer også som et lite verksted, der egne lampedesign håndlages på bestilling.

Via fysiske lysmodeller undersøkes og dokumenteres hans arbeid ut fra grunnleggende elementer av arkitektonisk verdi, slik som struktur, vesentlighet, lys, rom og materialitet.
Det handler om å transformere lys - ved å bearbeide programmatiske lysfortellinger, teste strukturelle hierarkier og utforske materialenes egenskaper, hvis det er mulighet testes det 1:1.

Den første lampen som kommer fra Studio Thomas Peter Lund er CLOVER lampene CLOVER ONE, CLOVER TWO og CLOVER THREE, bestående av både felles og forskjellige karakteristika.

Mere om Thomas Peter Lund

CLOVER serien er resultatet av studier og betraktninger basert på dansk lyskultur fra første halvdel av det 20. århundre.

Prosjektet her er et eksperiment over utvalgte lysteorier fra perioden.

CLOVER ONE inneholder seriens mest botaniske og intense uttrykk, hvor den største kontrasten i belysning av skjermenes over- og underside oppstår.

Prosjektet er bygget opp av strenge systematiske konstruksjoner, som til sammen danner en botanisk helhet.  
Skjermene er varianter av lampens arketypeform, som også er plassert i en intern systematri, som gir en levende og naturlig form.
Der hvor skjermene er fastmontert, er det satt inn et lite snitt av direkte lys, akkurat nok til at skjermene fremstår som frittstående og får et levende uttrykk.
Lampen består av flere forskjellige tykkelser av lysfølsom folie, fra lampens kropp stråler det et mykt og diffust lys, som fanges opp av skjermene, der undersiden lyses opp. Lyskontrasten mellom skjermenes over- og underside samt lampens kropp gir prosjektet den spesielle visuelle dybden.