Skrivebordslamper for enhver smak

Enten du arbeider hjemmefra i hverdagen eller bare setter deg ved skrivebordet for å betale en regning i ny og ne, så er det viktig at du har den helt riktige skrivebordslampen! Det er et stort utvalg når det kommer til belysning til skrivebordet, og i denne artikkelen har vi funnet noen av de mest klassiske, morsomme, annerledes og elegante skrivebordslampene.

Gräshoppa fra Gubi

Gräshoppa Bordlampen i Blå/Grå er designet av Greta M. Grossman i 1947 og er med sitt sofistikerte og lekende design  fortsatt relevant i dag og en av våre meget populære skrivebordslamper.

Den særpregede og langstrakte koniske skjermen er vakkert kombinert med et rørformet messingstativ, et godt eksempel på Grossmans lunefulle designspråk, som er både klassisk og moderne.

Du finner Gräshoppa her.


FlowerPot fra &tradition

Når vi snakker om skrivebordslamper, kommer vi ikke utenom den populære FlowerPot, designet av Verner Panton og i dag produsert av &tradition. Klassisk og simpel i sitt formspråk, og så allikevel en lampe man bare må snu seg en ekstra gang for. FlowerPot gir et behagelig lys og kommer i mange forskjellige farger.

Finn Flowerpot lampene her.


Gear fra Northern

En av de lekre nyhetene høsten 2018 er denne vakre bordlampen fra Northern. Gear fås både med en og to lamper på, og uansett hvilken du velger, kommer det til å se fantastisk ut. Med et tannhjul i bunnen, kan lampene innstilles akkurat som du vil ha dem, og lyset kan rettes dithen hvor det skal brukes. Utrolig vakker lampe, som passer perfekt inn i den industrielle stilen og vil gjøre ditt skrivebord rått og lekkert.

Finn Gear fra Northern her.


Cap fra Normann Copenhagen

En annen vakker og moderne mulighet til skrivebordet er den skjønne Cap fra danske Normann Copenhagen, som kommer i 4 flotte farger. Cap er en enkel, men samtidig meget spennende lampe, som helt sikkert vil være en fryd for øyet for både deg selv og dine gjester. Skjermen kan vippes helt loddrett, så lyset og lampen kan dreies akkurat dit hvor du vil ha det.

Finn Cap lampene akkurat her.

Wire fra Verpan

Verner Panton har designet denne annerledes og helt i gjennom fantastiske bordlampen, som vil se skjønn ut på skrivebordet. Lampen er designet til å ligne en elpære med en twist, og selve kroppen er omhyggelig vridd opp med en forkrommet metallwire, som endelig er kronet med en plastikk skjerm, som dekker for pæren så den ikke blender. Fås i både hvit og gul og i en mindre utgave, og vil være en vakker tilføyelse til ditt skrivebord.

Finn Wire lampen fra Verpan her.


Bestlite fra Gubi

Bestlite lampene er designet av Robert Dudley Best i 1930, og er et ettertraktet design globalt med sterke referanser til Bauhaus-stilarten. Winston Churchill, tidligere statsminister i Storbritannia, valgte personlig Bestlite BL1 bordlampen til sitt skrivebord i Whitehall og historien forteller, at Churchill selv tok lampen med seg på sine utallige turer rundt omkring i verden. Dette var det store gjennombruddet for Bestlite, som har gjort at lampen i dag er en storselger for Gubi. Lampen kommer i mange forskjellige modeller og gir et eksklusivt look til ditt skrivebord.

Finn Bestlite akkurat her.


Kizu fra New Works

New Works Kizu bordlampe er sammensatt av to motstridende geometriske figurer, og ser mer ut som to skulpturer som balanserer på hverandre enn en egentlig bordlampe.

Kizu ser ved første blikk ut som om at den kan velte når som helst, men det er selvfølgelig en illusjon, og gjør lampen til en morsom og elegant tilføyelse til ditt skrivebord.

Lampen har i høst 2018 kommet i en ny svart marmor, og i en mindre størrelse.

Find Kizu akkurat her.


Tolomeo fra Artemide

Helt klassiske skrivebordslamper fra Artemide, som passer perfekt inn i de fleste hjem.  Tolomeo lampene fås både med klemme til bordet, i forskjellige størrelser og som vanlig bordlampe. Uansett hvilken lampe du velger, vil den tilføye stil og klasse til nettopp ditt skrivebord.

Finn alle Tolomeo modellene her.


Mr. Wattson fra Piffany Copenhagen

Hvis det godt kan være litt humor på skrivebordet ditt, så la Mr. Wattson flytte inn hos deg! En morsom liten fetter, som vil bringe lys og glede hjem til deg.

Med sin bøyelige kropp og sine lange ben, vil Mr. Wattson se så fin ut på skrivebordet, og spre godt humør med sin nakne tilstedeværelse.

Finn Mr. Wattson her.


JWDA fra Menu

Et annet tilbud på en vakker skrivebordslampe er den populære JWDA fra Menu. Lampen er designet med inspirasjon fra oljelamper og skapt i helt enkle materialer. Materialevalget gjør lampen både delikat og rå, og det enkle uttrykket gjør at den kan passe inn i de fleste stilarter.

Hvis JWDA skal flytte hjem til ditt skrivebord, finner du lampene her.


Som du kan se, er det mange muligheter for å få en lekker tilføyelse til skrivebordet ditt, enten du liker det klassiske eller noe helt annerledes, så finner du helt sikkert en lampe som kan matche ditt skrivebord.

Finn alle lamper til skrivebordet her.