Schottlander Bordlamper

Bordlampene fra Schottlander leveres fraktfritt og med gratis pære.

Bernard Schottlander ble født i Tyskland, nærmere betegnet i Mainz, i 1924 og flyttede til England i 1939. Etter å ha tjent med den britiske hæren i India, lærte han sveiseteknikker og tokk deretter kunstlinjen på Leeds College of Art etterfulgt av Anglo-French art centre i St John’s Wood på et stipend. Bernard Schottlander beundret Alexander Calder, og kom ut i fra denne inspirasjonen i 1951 ut med Mantis lampeserien. Bevegelse er flettet dypt inn i alt hva Schottlander skapte: en kunstner, en ingeniør og ikke minst en handyman. Han uttenkte et smart system med likevekt, som ble kombinert med en serie av sterke og fleksible metallstenger.

Lyset med sitt evige spill mellom balanse og ubalanse, avslører noen av hemmelighetene, bak hva vi mener med "fast form" og "tom". Og like som de uroer som Alexander Calder lavede fremstår Mantis lampene som om de trosser tyngdekraften. Objektenes kjerne av poesi er en invitasjon til å inntre i en drømmeverden av veloverveiet avbalansert eleganse ...
Mantis BS3 Svart Bordlampe - Schottlander
NOK 6 585,00
Forventet på lager om: 14-16 dager
Viser 1 av 1 produkter
Del bildene dine med @lampemesteren
Tagg #yesLampemesteren, så blir bildene dine kanskje vist her. Inspirer og la deg inspirere fra en unik bolig til en annen.