P.V. Jensen Klint

P.V. Jensen Klint

Født: 1853 - Død: 1930
Kjente verker: Grundtvigskirken
Utdannelse: Bygninsingeniør og på Kunsakademiets malerskole.

Historie
P.V. Jensen-Klint (Peder Vilhelm Jensen-Klint) var en dansk arkitekt og maler.

Han ble uddannet som byggningsingeniør 1877 og på Kunstakademiets malerskole 1885. Fra 1892 til 1916 livnærte han seg som matte- og tegnelærer, mens han startet sin karierre som arkitekt.

Han jobbet som kunsthåndtverker og med dekorativt arbeide, og etter oppførselen av Gymnastikhuset på Vodroffsvej i København 1897, ble han tatt opp på Akademisk Arkitektforening.

Grundtvigskirken er hans arkitektoniske hovedverk. Den ble prosjektert i 1913 og oppførst i 1921 til 40. Sammen med skissene til Bethlehemskirken i København utrykker den et materialisert matematisk manifest, som bæres av et relgiøst gemytt.

Begge kirkene ble bygget ferdig av sønnen Kaare Klint Jensen-Klint og disse hovedverkene i nyere dansk arkitektur, fikk stor betydning for mange danske arkitekter.
 
Hans største innsats som arkitekt skjedde gjennom perioden som kirkebyggemester. På grunn av oppgavens mindre sammensatte karakter kunne hans kunstneriske fantasi, hans religiøse følelse og hans grublende og skapende trang få et friere liv enn ved det borgelige byggeriet.
 
Utover hans virke som arkitekt designet han også produkter. Han designet bl.a. en petroleumslampe i steintøy, men han manglet en lampeskjerm som stod i stil. Det var i forbindelse med dette at han fant opp skjermen som var kryssplissert, som 40 år senere ble satt i produksjon i firmaet Le Klint.

Jensen Klints folkelighet, hans visjonere fantasi og hans sterke følelser kan sees i sammenheng med hans grundtvigianske livssyn, akkutatt som kunsthåndtverket var utgangspunktet for hans arkitektoniske oppfattelse i det faglige.

Ingen varer
Der er ikke funnet noen varer ut fra de valgte kriterier
Om Lampemesteren.no

Velkommen til Lampemesteren

Hos Lampemesteren har vi samlet de mest eksklusive lampene fra designere og produsenter i topklassen.

Kvalitet og design
Vi setter design og kvalitet i høysetet og vårt spennende sortiment er nøye utvalgt.  Det betyr at hos oss kan du finne en lampe for ethvert behov - klassisk, moderne, eller eksperimentelt. Vi har lamper som er tidløse, som kan provosere, inspirere eller berøre - lamper som kanskjve vil følge deg hele livet.
Les mer

Kundeservice

Åpningstider for support
Mandag-fredag : 8.30 - 16.00
Lørdag-søndag : Lukket

Kundeservice : +47 2198 4305

E-post: info@lampemesteren.no

Lampemesteren.no er e-mærket
Les mer

Birkmosevej 18  |  6950 Ringkøbing  |  Tlf. +47 2198 4305  |  info@lampemesteren.no
0 varer i kurven