Ole Jensen

Født: 1958
Kjente verker: OJ serien fra Loius Poulsen
Utdannelse: Keramiker (og automekaniker)  

Historie
Ole Jensen vokste opp på en bensinstasjon og startet å jobbe som mekanikerlærling, men på grunn av hans nyskjerrige sinn og interesse for kunst og formgivning etter endt utdannelse, fikk han til å avslutte på verkstedet og starte på Kunsthåndverkerskolen i kolding, hvor han ble tatt påå o 1981. Underveis i studiet fant han et materiale som kunne utvikle talentet hans. Lær kan formes på alle mulige måter, her er det kun kunstneren selv som setter begrensningene, og Ole jensen har med utgangspunkt i lær oversatt sitt indre språk til bruksgjenstand, som ved første øyekast virker nytt og overaskende, men som snart blir til en selvfølgelighet med tanke på funksjonen og estetikken. For Ole Jensen står innovativ tenking ikke i motsetning til det gjenkjennelige.

Etter han hadde avsluttet utdannelsen som keramiker ble Ole Jensen tatt opp på Det kongelige Danske Kunstakademi, hvor han studerte fra 1985 til 1989. Samtidig startet han et samarbeid med Royal Copenhagen, hvor han utfordret læret og startet å jobbe med andre materialer. Den dag i dag er læret fortsatt hovedpunktet i designprosessen hans. Alle ideer utvikles på dreieskiven eller arbeidsbordet, før de omsettes til det aktuelle materialet.

Ole Jensen jobber ut ifra en filosofi om at ting skal være enkle og naturlige, og at formen ikke skal tvinges frem, men vokse frem av seg selv. Hans søken etter det rene utrykket betyr ikke at tingene hans er formelle, tvert imot utstråler de en umiddelbar humor og livsglede.

I samarbeide med Louis Poulsen har Ole Jensen designet lampeserien OJ, som omfatter en bordlampe, gulvlampe og en vegglampe.

Ole Jensen har mottat mange priser gjennom årene, noen av disse er: Thorvald Bindesbøll Medaljen (2004), Torsten og Wanja Söderbergs Pris, Göteborg (2006), Red Dot Award, IF Product Award, og Design Plus Prize.

Hans designs han sees på flere museumer rundt i Europa:
Victoria &Albert Museum i London, Kunstindustrimuseet i København, Röhsska Museet i Göteborg og Habitare Collection, Design Museum i Helsingfors.
Ingen varer
Der er ikke funnet noen varer ut fra de valgte kriterier
Del bildene dine med @lampemesteren
Tagg #yesLampemesteren, så blir bildene dine kanskje vist her. Inspirer og la deg inspirere fra en unik bolig til en annen.