Nytt navn til Lightyears – nå kan du finne alle designlampene deres hos Fritz Hansen

Siden 2015 har danske Lightyears vært en del av verdenskjente Fritz Hansen – her har de sammen utviklet og produsert designlamper av høy kvalitet. Men i starten av 2019 har Lightyears valgt å integrere seg helt med Fritz Hansen – noe som betyr at merket Lightyears ikke eksisterer lenger, men deres fantastiske produkter og flotte design fortsetter i Fritz Hansens regi.

Du vil nå kunne finne Lightyears designlamper under Fritz Hansen, det gjelder blant annet de populære Caravaggio -, Orient -, Dogu -, og Radon-lampene.

Historien om Fritz Hansen

Fritz Hansen stammer helt tilbake til 1872, hvor han startet som møbelsnekker i København. Han startet sitt eget møbelproduksjonsselskap i 1855, der han lyktes i å skape et voksende verksted på Christianshavn.

Merket Fritz Hansen har levert møbler til flere steder i København, blant annet Christiansborg, Universitetsbiblioteket og København Rådhus.

Fritz Hansen har gjennom sin tid arbeidet sammen med mange av de store danske designerne og arkitektene. Den første klassikeren som kom inn i Fritz Hansens regi var Kinastolen fra 1944, som er designet av Hans J. Wegner. Deretter ble det Børge Mogensens tremmesofa, som ble introdusert som den neste klassikeren.

I 1950-årene begynte Arne Jacobsens samarbeid med Fritz Hansen for alvor – i disse årene designet han Myren og Serien 7-stolene. Og senere de klassiske stil ikonene Egget og Svanen, som ble designet til Royal Hotel i København.
Gjennom årene har Fritz Hansen arbeidet sammen med mange interessante personer, som Piet Hein, Bruno Mathsson og Poul Kjærholm.

Da Fritz Hansen i 2015 valgte å kjøpe opp det danske lampeselskapet Lightyears, var det på grunn av at de så at deres designfilosofi gjenspeilte seg i dem.

Den dag i dag ser vi en felles designfilosofi som er blitt til et merke – Fritz Hansen.

Vakre lamper fra Fritz Hansen

Du kjenner sikkert Kaiser Idell-lampeserien? Men nå kan du også kjøpe de vakre Caravaggio-pendlene, Suspence-serien, Night Owl-bordlampene, Aeon Rocket-pendlene og mange andre under Fritz Hansen-merket.
<i>Kaiser Idell</i>

Kaiser Idell

Kaiser Idell-lampeserien består av gulvlamper, bordlamper, pendler og vegglamper, som er tilgjengelig i fine farger, alt fra svart til grønn. Hele serien er sentrert rundt det patenterte dreieleddet og den karakteristiske skjermen, som er stemplet med ”ORIGINAL KAISER-idell”. Lampene er designet av Christian Dell, som har gitt sitt bud på Bauhaus Design. I dag er lampen kjent som utsøkt tysk design og er fortsatt veldig populær rundt om i verden.

Kjøp en Kaiser Idell-lampe her.
<i>Caravaggio-serien </i>

Caravaggio-serien

De populære og iøynefallende Caravaggio-lampene, som både er tilgjengelig i pendel, bordlampe, vegglampe og gulvlampe, ble lansert i år 2005 og har siden da overtatt mange hjem. Serien er blitt et ekte designikon, der det er pendlene som er mest kjente over hele verden. Cecilie Manz står bak det lekre og moderne designet, som er så fint med sine feminine linjer og myke form.

Se hele Caravaggio-sortimentet her.
<i>Night Owl-bordlampen</i>

Night Owl-bordlampen

Designeren Nicholai Wiig Hansen står bak designet av Night Owl-bordlampen fra Fritz Hansen, som er helt uformell og ukomplisert. Bordlampen kommer i 4 vakre farger, Midnight Blue, Smokey White, Midnight Blue/Eik og Smokey White/Eik. Lampen sender ut et varmt og nedadrettet lys – det er en lampe som kan brukes på nattbordet, i vinduskarmen eller skjenken.

Kjøp en av de vakre bordlampene her.
Undersøk det vakre designuniverset hos Fritz Hansen akkurat her – det kan være du finner din nye lampe til hjemmet.