Født: I Tyskland i 1978
Kjente verk: Swirl-lampeserien for LE KLINT, Patera-pendelen for Louis Poulsen og Høyttaleren BeoPlay for Bang & Olufsen
Utdannelse: Øivind ble uteksaminert fra Dansk Designskole og studerte musikk på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

Øivind Slaatto er født i Tyskland, men oppvokst på Fyn. I dag er han bosatt i København, hvor han er grunnleggeren bak designstudiet SLAATTO DESIGN. Øivind Slaatto har blant annet vunnet flere priser for sine design, som den populære A9 BeoPlay-høyttaleren for Bang & Olufsen, Patera-pendlene for Louis Poulsen, samt Swirl-serien for Le Klint.

Øivind Slaatto og design


Da Øivind startet på musikkonservatoriet var han ikke i tvil om at han skulle være musiker – likt som sin mor og far. Underveis måtte han imidlertid innse at han brukte mer og mer tid på å tegne streker til design, fremfor noter. Han sadlet derfor på nytt, og fullførte en utdannelse som industridesigner fra Dansk Designskole i 2008.

Han er spesielt inspirert av naturen og er særdeles fascinert av Fibonacci-mønsteret, som vi blant annet kjenner fra frøformasjoner – sett i solsikker, løvetann og grankongler. Mønsteret danner grunnlag for ‘det gylne snitt’ som er blitt betydningsfull i forbindelse med kjente kunstneriske verk, for eksempel malerier av Leonardo da Vinci. Mønsteret ses tydelig i hans design av Patera-pendelen for Louis Poulsen og Swirl-serien for LE KLINT.

Lys, form og funksjon skal ifølge Øivind samarbeide for å gi en vakker lysopplevelse som kan skape et bedre liv. Et godt eksempel er den strålende kombinasjonen av høyteknologiske løsninger og utsøkt design som er nedfelt i Shade Pendant ØS1. Hans lampedesign er enkelt og ærlig, men likevel med et vakkert og poetisk uttrykk. Han klarer å skape lamper som ikke bare skaper lys, men også skaper stemning og atmosfære i omgivelsene.