Født: 1941
Utdannelse: Elektronikk Ingeniør

Benny Frandsen ble født i Skanderborg og utdannet ingeniør, hovedsakelig fordi moren hans mente han skulle ta en utdannelse. Hans virkelige drøm var å designe og produsere belysning. Han startet i det små med å designe noen lamper til et lokalt diskotek, og prøvde deretter å overbevise sin daværende sjef om at han skulle få lov til å sette i gang en lampeproduksjon, men uten å lykkes.

I 1968 begynte Benny Frandsen selv å produsere noen firkantede og veldig geometriske lamper, men salget av dem startet aldri helt. Benny Frandsen fant ut av at danskene i virkeligheten ønsket runde lamper, og derfor designet han en kulerund lampe som han kalte ”Ball”.

Dette var startskuddet for Benny Frandsens karriere! Alle ønsket en Ball-lampe, som med det smarte magnet-designet passet inn i alle rom i huset og alle stilarter. Ball ble en kjempe suksess, og det tok ikke lang tid før Ball ikke kun var en vegglampe, men kom i alle mulige variasjoner.

I 1972 flyttet Benny Frandsen produksjonen hjemmefra og åpnet en fabrikk i Skanderborg for å dekke den høye etterspørselen etter Ball. Firmaet gikk strykende, og i 1993 ble firmaet kjøpt opp av Frits Koncernen, og ble slått sammen med firmaet Lyskilde. Benny Frandsen fortsatte i firmaet som direktør. I 1996 valgte Benny Frandsen dog å kjøpe firmaet tilbake, og det ble deretter omdøpt til Frandsen Lighting A/S.

I 2005 kjøpte Frandsen et lite belysningsfirma Verpan, som fikk lisens for å produsere den berømte Globe-lampen. Designet av Verner Panton.
Globen ble satt i produksjon og den ble en enorm suksess for Frandsen. I dag har Frandsen og Verpan lisens til å produsere rundt 80 av Verner Pantons lampedesign.

I 2011 fikk Frandsen og Verpan også lisenser til å produsere en rekke Verner Pantons møbler- og teppedesign, som er blitt satt i produksjon.

Ball kan i 2018 feire 50-årsjubileum, noe som har resultert i enda flere nye modeller av Ball. Benny Frandsen har bevist at godt design og godt kjøpmannskap aldri går av moten.