Født: 1932.
Kjente verk: Knot serien, Johnny B. Butterfly, Birdie serien, BiBiBiBi, Campari serien, Zettel serien, Lucelino serien, den berømte Canned Light Pendel samt mange flere.
Utdannelse: Grafisk Designer.

Historikk
Fiskersønnen Ingo Maurer, vokste opp på øyen Reichenau i Bodensøen sammen med sine fire søsken. I stedet for at følge i sin fars fotspor, ble det til en læreplass som typograf, efterfulgt av studiet som grafisk designer i München, Tyskland. De ”internasjonale designtennene” måtte kuttes og det skjedde i 1960, da Maurer forlot Tyskland for USA. Det førte til tre år som freelance grafisk designer i New York og San Francisco, før han i 1963 flyttet hjem til Tyskland.

Det var der Firmaet Design M ble grunnlagt, og produksjonen av lamper med egne design var i gang. Navnet ble senere endret til "Ingo Maurer GmbH" som er sånn vi kjenner til det i dag. En av de første lampene fra 1966, heter Bulb, og finnes i designsamlingen på Museum of Modern Art.

YaYaHo ble presentert i 1984, og er et spennende lavspenning system med et stort utvalg av elementer, som tillater stor fleksibilitet. Kjernen er de to horisontale ledningene hvor elementene monteres, og fleksibiliteten og de ekstremt gjennomtenkte innstillings alternativene var med på å bidra til systemets øyeblikkelige suksess. Blant annet har Maurer vært ivrig på YaYaHo systemer til utstillingen "Lumieres je pense et vous" på Centre Georges Pompidou i Paris, Villa Medici i Roma samt på Institut Francais d'Architecture i Paris.

Det fortsatte i 1989 med Fondation Cartier pour l'Art Contemporain (Cartier Foundation for Contemporary Art) i Jouy-en-Josas nær Paris, da de arrangerte en utstilling om Ingo Maurer. ”Lumière Hasard Reflexion", som utstillingen het var første gangen Ingo Maurer skapte belysnings instalasjoner som ikke var rettet mot masseproduksjon. Siden 1989 har en rekke lampesystemer og installasjoner vært presentert på en rekke utstillinger, bl.a. Stedelijk Museum i Amsterdam (1993), og Vitra Design Museum organiserte i 2002 utstillingen ”Ingo Maurer - Light - Reaching for the Moon” det er en vandreutstilling som besøkte Europa og Japan. Cooper-Hewitt National Design Museum i New York presenterte i 2007 utstillingen “Provoking Magic: Lighting of Ingo Maurer”.

Ingo Maurer står aldri stille når det dreier seg om innovasjon og ikke heller på det tekniske planet. Der var tatt i bruk Halogen Lysdiode og nå er det LED som lystig inkorporeres.

Utover de ”normale” serieproduserte lamper, er de som sagt arbeidsoppgavene til den dag i dag med Ingo i front, selv om han dog i dag er assistert av team hans med yngre designere og utviklere.