Design lampene fra Secto blir rost til skyene fra alle kanter, men de ble skapt av et reelt behov, som oppstod for innovativ bruk av tre samt godt gedigent håndverk.

Samarbeidet mellom Secto Design og den da nyutdannede designeren, Seppo Koho som startet i 1995, da Tuula Juselius søkte en designer til det unge firmaet, som først og fremmest produserte møbler av limtre. Allerede fra starten kunne de merke at de var likedan, blant annet også deres inngrodde respekt den nordlige halvkules tresorter samt det enkle skandinaviske designet kombinert med godt tre håndverk. Kundenes ønske om belysning av tre endte med Secto pendlen som til den dag i dag er ryggraden i produktlinjen.

Seppo Koho lagde selv de første prototypene, men springet opp til reel produksjon var snart noe helt annet. Først da man fant frem til møbelsnekkeren Heikki Saastamoinen fra Heinola, ble det lagd metoder og teknikker til en serieproduksjon i hånden. Produksjonen av møbler fortsatte kun til 1990 -tallel, utover det forsvant de helt, og ble presset ut av det som skulle være et alternativ til den gamle, nå utdødde kjerne produksjonslinjen. Seppo hadde ekspandert med Octo, Victo, Puncto, Kontro, Owalo, og den seneste greinen på stammen, den spiralformede Aspiro.