Født: 1905 - Død[/b]: 1996
Kjente verker: Superægget, Sinus Serien, Superegg serien, Ra serien, Flora Folio Pendlen, Superellipse bordet, Samt et væld af brugskunst og spil
Utdannelse: Her kan nævnes mangt og meget, men vigtigere er de mange kasketter han bar. De vigtigste var digter, forfatter, opfinder, matamtiker, kunstner, designer og ikke mindst verdensborger.

Historie
Piet Hein startet tilværelsen med helt normale foreldre som var sivilingieniør og øyelege. Barndommen og ungdommen i København avsluttet han med eksamen fra Metropolitanskolen og etter dette begynte han introduksjonsstudiet i filosofi på Københavns Universitet høsten 1924.

Heretter ble den nå 19årige Piet Hein sin tilværelse alt annet en helt normalt. Han forlot universitetet for en stund for å gå på provate malerskoler i hovedstaden, og tilbragte en tid som elev ved Kongelige Svenske Konstakademi i Stockholm. Han kom tilbake og skiftet spor igjen, da han på Københavns Universitet og Polyteknisk Læreanstalt (nåværende Danmark Tekniske Universitet) samt Niels Bohr Instituttet studerte filosofi og teoretisk fysikk.

Kanskje det er nettopp dette som utgjør Piet Heins karakter. For han var det ikke en lang avstand fra kunstens subjektivitet til naturvitenskapens objektive verden. Hele livet gjennom utviklet og utfoldet han seg som både kunstner og vitenskapsmann.

Et ekstraordinørt liv har ført til en stor og meget bred produksjon hvor en liten del er belysningen, som er så tidløs at vi står med et design som er hevet over moten, og stiller seg utforstående ovenfor trender og de siste års modeller. Lamper for livet er ikke bare tomme ord når det dreier seg om lamper fra Piet Hein.