Født: 1972
Kjente verker: Caravaggio lamperne, Mingus Pendlerne, Mondrian lamperne, Brancusi Pendel, Blossom vaserne, Micado bordet, Tøjtræet, Stigen 'Hochacht'
Utdannelse: Designer fra Danmarks Designskole

Historie
Cecilie Manz er født i Odsherred regionen i Danmark. Med foreldre som begge jobbet med kunst og design har utforming alltid vært en naturlig del av hennes liv. Hun begynte og studere på den danske designskolen i 1992 og valgte derfor samme vei som sine foreldre - design. Den store interessen for funksjon og conceptualization tok henne videre som utvekslingsstudent i Helsinki, hvor hun deltok i det finske Universitet for Kunst og Design.

I 1998, et år etter at hun ble uteksaminert fra den danske School of Design, startet hun sin egen tegnestue 'Manz Lab'. Her arbeidet hun med design av møbler, glass, lamper og relaterende produkter. Primært til bolig.

I 2005 knyttet hun seg til Holmegaard Glassverk som designer.
Cecilie Manz har en sterk fornemmelse for funksjonalitet og insisterer på kvalitet. Hun har bla. designet Caravaggio lampene og Mondrian lampene for Lightyears. Cecilie Manz har allerede vært utstilt over hele verden og er permanent representert i utstillinger av MOMA og Dansk Design Center. Hun har holdt foredrag og er tildelt flere viktige priser for sitt konseptuelle design.

Cecilie Manz’ design er sensuellt, glamorøst og svært nyttig på en og samme tid. Hennes design åpner våre sanser for de hverdagslige ting vi omgår uten nærmere ettertanke: for eksempel Tøytreet fra 2000 (et tre man kan henge sitt tøy på) eller Stigen Hochacht fra 1999 (en stige man kan sitte på). Cecilie Manz' formål er ikke kun å skape et nytt produkt, men å gå inn i selve årsaken til funksjonen i produktet.

"Jeg arbejder med ting, der har en betydning for mig. Mit generelle idé er altid at have et klart argument at legitimere de design, som jeg gør. Function er afgørende, og hvis jeg ikke kan formulere en god grund til et nyt produkt, er det bedre at afstå fra at gøre det."
Sitat: Cecilie Manz.

Hos Lampemesteren finner du både lamper og interiør av Cecilie Manz, i samarbeid med Fritz Hansen. Samarbeidet deres har resultert i veldig mange suksessfulle produkter – fra de populære Caravaggio-lampene til moteriktige tepper og puffer. Alt i et skandinavisk og estetisk design som passer perfekt inn i den moderne innredningen.