Smart Home – Smartbelysning til en fornuftig pris

18. april 2022
Smart Home – Smartbelysning til en fornuftig pris
Her hos Lampemesteren har vi den siste tiden fokusert mye på vårt Valuta for Pengene-sortiment, fordi vi synes at alle skal ha råd til å eie vakre designlamper som ikke koster halve kongeriket og tuppen av et F-35-fly.

Vårt sortiment omfatter lamper fra de tre spennende merkene Lindby, Arcchio og Lucande – og i det store sortimentet, som i skrivende stund inneholder over 1600 lamper, er vi sikre på at det finnes noe til enhver smak – og nå også til de som er foran kurven, og klar når nye oppfinnelser, teknologier og oppfinnelser blir oppfunnet.

En lampe er langt fra bare en lampe i dag, og lys er ikke bare lys. I en tid hvor vi sier hei til Siri og OK til Google, samles stadig flere hverdagsprodukter akkurat der vi er mesteparten av tiden, nemlig på hjemmekontorskjermer, på nettet og i apper. Alt er bedre når det er i nærheten, og belysningen din er intet unntak!

Mange har sikkert hørt om Philips Hue – og sikkert nesten like mange kjenner lignende typer intelligent belysning som kan bidra til å gjøre hjemmet ditt litt klokere og smartere. Lidl, Aldi, Ikea og Nordlux har alle systemer for å styre hjemmet ditt – og her på Lampemesteren synes vi også at et billigere alternativ til Philips Hue er på sin plass.

Våre tre Valuta for Pengene-merker entrer manesjen, og både Lindby, Arcchio og Lucande står alle klare med smarte smartlysinstallasjoner som er skjult bak helt vanlige designlamper.

Systemet kjører ved hjelp av hjemmets trådløse internett, men kan også kjøre med Zigbee-protokollen. Begge metodene er like legitime – og begge metodene gir de samme mulighetene. Lindby, Arcchio og Lucande anbefaler at du laster ned Tuya-appen – og med noen få lette trykk på smartenhetens touchskjerm kobles din nye smartlampe til hjemmets hjerne.

Med appen installert kan du kontinuerlig justere lyset på lampen, og du kan også automatisere og koble til flere lamper. Kun fantasien setter grenser, og når alt er klart kan du programmere alt du måtte ønske. Skal lyset tennes når solen står opp, skifte farge når du får en e-post, eller blinke i takt til musikken?

Med Tuya-appen kan du kombinere systemer, og Philips Hue og andre smartlys kan snakke med Tuya – samt diverse andre smarte ting. Gå på jakt hos din lokale elektronikkforhandler eller på internett, og hold øye med Tuya-integrering – og snart vil du kunne koble bevegelsessensorer, smart-termostater, luftfuktighetsmålere, vaskemaskiner og postkasse-brevvarslingsmaskiner med smartlys.

De smarte lampene kommer i alle tenkelige former og typer. Noen har kun lystemperaturjustering – det vil si muligheten til å kontrollere temperaturen på lyset – og andre har fargejustering. Noen lamper er helt anonyme plafonder, andre er store imponerende pendelkunstverk, og noen er små moderne bordlamper, andre er klassiske gulvlamper – som for eksempel Everly-gulvlampen med hvit skjerm og nikkelkropp!

Den vakre og nøytrale gulvlampen passer i de fleste innredninger, og det ikke-utfordrende uttrykket sikrer deg en lampe som alltid vil passe inn i rommet på en tidløs måte – og med en liten hemmelighet! Med et trykk på smarttelefonen din kan du dempe lyset, endre farge og sette i gang festen!