Marc Pascal

Født: 1959
Kjente verker: Xploff lamperne, Orchid lamperne, Eyoi Yoi lamperne
Udannelse: Industriel Designer                                                

Historie
Marc Pascals omsorgsfulle mor oppfordret heldigvis sin kreative sønn til å bruke den store skapertrangen og det talentet han var blitt tildelt. På universitetet (Victoria College of Arts), studerte han kunst og vendte tilbake ti år senere for å krone det hele med en grad i Industriellt Design på Royal Melbourne Institute of Technology.

Etter endt utdannelse var jobben for en høyst estimert produsent av industriell belysning med til å skjerpe evnene innen for bransjen, innen oppstarten av eget firma i 1994. I denne perioden har Marc Pascal også lært fra seg via en jobb som lærer på Royal Melbourne Institute of Technology.

I dag har hans kunstneriske frihet vokst, derfor blir det eksperimentert med nye materialer og teknikker sammen med andre kunstnere. Pascal jobber i sitt atelier i Melbourne med en bred vifte av teknikker innen for laserskjæring, dreining av metall og tre, dye cutting, anodisering, pulverlakkering, blåsestøpning samt arbeid i krystall.

Det er snakk om en multikunstner med en solid design-faglig bakgrunn som bringer sine flotte konsepter til live. De nye ideene og produktene bliver introdusert både på komersielle messer men også via galleriutstillinger.

“Pascal’s useful practical domestic objects perform that most difficult of artistic statements: they depict and engender happiness in a way that is complex and profound.” - Kay Palmer

Marc Pascal nyter jobben sin, noe som tydelig skinner igjennom, og de vakre kreasjonene er kjent og beundret for deres innovative og engasjerende kvaliteter. Dette oppnås gjennom bruken av levende farger, sensuelle linjer, spennende teksturer som alt sammen er lenket sammen i leken mellom fantasi og faglighet. Det er hverdagsobjekter på et høyere plan, hvor fantasi og form smelter sammen i en elegant symbosie.
Ingen varer
Der er ikke funnet noen varer ut fra de valgte kriterier
Del bildene dine med @lampemesteren
Tagg #yesLampemesteren, så blir bildene dine kanskje vist her. Inspirer og la deg inspirere fra en unik bolig til en annen.