Issey Miyake

Issey Miyake
Født: 1938.
Kjente verk: In-Ei serien.
Utdannelse: Grafisk Designer.

Historikk
Den japanske designer Issey Miyake ble født den 22 April 1938 i Hiroshima. Utdannelsen som grafiskdesigner ble tatt på Tama Art University i Tokyo, hvor han ble uteksaminert i 1964. De første årene deretter arbeidet Miyake i Paris og New York, men i 1970 vender han tilbake hjem igjen til Japan hvor Miyake Design Studio ble stiftet i Tokyo. Hovedretningen for virksomheten er en high-end produksjon av damemote. I slutningen av 1980 årene begynte Miyake å eksperimentere med nye metoder til plissering, som både ville tillate fleksibilitet og bevegelighet for brukeren, og gjøre det enklere å ta vare på produktet, og ikke minst lette selve produksjonen. Det er en lengre smøre om stoffets 'hukommelse' som vi ikke vil kjede deg med. I midlertidig er det viktig få med seg, ettersom det ledes rett inn i tanken bak In-Ey serien.

Den østerrikske kunstneren Dame Lucie Rie, som gjorde det stort i keramikk, var en god venn, og hun lot Miyake arve hennes samling av Porselen og keramikknapper. Denne samlingen har hatt en kraftig innflytelse på design og nye kolleksjoner siden da. Et annet spesielt vennskap er det med Steve Jobs, hvor Miyake har designet det som ble Apple stifterens ”uniform”. Jobs ble sitert for følgende uttalelse - ”Jeg bad Issey om han kunne lage noen av hans sorte turtleneck - gensere som jeg kunne like, og han lagde hundre vis av dem”.

Fra 1994 og frem har Miyake konsentrert seg mere og mere om research og utvikling med oppstart av en Reality Lab i 2010. IN-EI lampeserien er blant annet et prosjekt herfra.
Ingen varer
Der er ikke funnet noen varer ut fra de valgte kriterier
Del bildene dine med @lampemesteren
Tagg #yesLampemesteren, så blir bildene dine kanskje vist her. Inspirer og la deg inspirere fra en unik bolig til en annen.