Henning Koppel

Født: 1918 - Død: 1981
Kjente verker: BUBI lampen - Pandul, "Det store fiskefad" - Georg Jensen
Utdannelse: Skulptør og billedhugger                  

Historie
Bubi-lampen er designet av den Danske designeren Henning Koppel, som først og fremst var en kunstner. Utdannet som skulptør og billedhugger fra Kunst-akademiet i København og fra Academie Rancon i Paris, men begynte dog i 1945 å tegne sølv for Georg Jensens Sølvsmedie. Her fornyet Koppel tradisjonene innenfor dansk sølv og gjorde Georg Jensen førende innenfor moderne skandinavisk design. Med sine enkle organiskeformede smykker og store skulpturelle korpusarbeider var han en formens mester, som det f.eks kommer til utrykk for i ”Det store Fiskefat” fra 1945, som er et av hans mest berømte værker. Fiskefatet produseres fortsatt, men kun på bestilling da det har en pris på 1 million kroner.

Henning Koppel designet også porcelen, ur, glass, møbler og lamper for en rekke store anerkjente virksomheter, heriblandt BUBI-lampen, som i dag produseres av Pandul. Henning Koppel var en kunstner på høyt internasjonalt nivå med evnen til å skape helt unike former, som gjør hans designs til spennende klassikere, som gleder generasjon etter generasjon.
BUBI Pendel - Pandul
NOK 4 674,00
Velg variant for lagerstatus
Viser 1 av 1 produkter
Del bildene dine med @lampemesteren
Tagg #yesLampemesteren, så blir bildene dine kanskje vist her. Inspirer og la deg inspirere fra en unik bolig til en annen.