Foster & Partners

Født: 1935

Kjente verk:
F+P pendlen
F+P Væglampen
RF1 stabelstolen
(se flere nederst på siden)

Uddannelse: Arkitekt  


Historikk
Norman Foster er grunnlegger og leder av Foster + Partners. De har, blant annet designet F + P pendle for Louis Poulsen.

Han ble født i Manchester i 1935. Etter eksamen fra Manchester University School of Architecture og Urban planlegging i 1961, vant en Henry Fellowship ved Yale University, hvor han tok en mastergrad i arkitektur.

I 1963 etablerte han en arkitektonisk praksis kalt Team 4 Richard Rogers og søstre Georgie og Wendy Cheesman. Etter at de gikk for å sitte, grunnla Foster og Wendy "Foster Associates", som i 1967 ble Foster + Partners.

Dette er nå en verdensomspennende praksis med kontorer i mer enn 20 land. Over de siste fire tiårene, har selskapet vært ansvarlig for en rekke arbeid, fra planer, offentlig infrastruktur, flyplasser, sivile og kulturelle bygninger, kontorer og arbeidsplasser til private hus og produktdesign. Siden etableringen, praksis har mottatt 470 priser og har vunnet mer enn 86 internasjonale og nasjonale konkurranser.

Stor anerkjennelse for Foster begynte 20 år siden. Han ble adlet i 1990 og kalt "Order of Merit" i 1997. I 1999 ble han belønnet med den "Pritzker arkitektprisen". I Tyskland, han fikk ordren "Des ørns" og 2009 ble han tildelt "Prins av Asturias Award" i kategorien "Kunst".


Flere arbeider (her bare et lite utvalg)
Beijing Airport
Gjenoppbyggingen av Dresden stasjon
Millau Viaduct i Frankrike
Swiss Re Tower
Stor domstol i British Museum i London
En universitet campus for Petronas i Malaysia
Hearst hovedkvarter (tårn) i New York
Boston Museum of Fine Arts
Robert og Arlene Kogod gårdsplass ved Smithsonian Institution i Washington
Ulike forskningssentre ved Stanford University i California.
Ingen varer
Der er ikke funnet noen varer ut fra de valgte kriterier
Del bildene dine med @lampemesteren
Tagg #yesLampemesteren, så blir bildene dine kanskje vist her. Inspirer og la deg inspirere fra en unik bolig til en annen.