FontanaArte

I 1881 startet Luigi Fontana sin virksomhet i Milano. Her produserte han glass til byggebransjen, men etter hvert som århundret nærmet seg sin avslutning, begynner virksomheten i stedet å produsere glass til interiør.

Gio Ponti blir i 1931 virksomhetens art director. Gio Ponti var en av grunnleggerne av ADI (det italienske Industriel design Association) og han designet både offentlige og private bygninger samt møbler og andre gjenstander, som senere har blitt en del av historien om arkitektur og design.

Flere av lampene han designet for FontanaArte er fortsatt i produksjon, deriblant 0024, Bilia, Pirellina, og Pirellone.

I 1932 kommer Pietro Chiesa til virksomheten. Pietro er en dyktig glassmester og han får flere håndverkere fra samme bransje til å slutte seg til Fontana.

Deretter blir navnet endret til FontanaArte. De har et mission om å utvikle produkter med en høy håndverksmessig kvalitet.  

I 1954 kommer Max Ingrand til roret som en ny art director. Han fører dermed FontanaArte inn i den industrielle tidsalder. Han endrer produksjonene fra å være begrensede produktserier og one-offs til å være masseproduksjon og produksjonsmetodene blir mer industrielle. Han holder imidlertid fortsatt fast i håndverkerne i virksomheten og holder dermed ved deres mission om at det håndverksmessige skal være av høy kvalitet.

Max Ingrand dør i 1969 i en alder av kun 61 år. Deretter kjøpes virksomheden opp av en gruppe private entreprenører og i 1979 blir Carlo Guglielmi utnevnt til direktør.

Gae Aulenti kommer deretter til som art director og sammen med arkitekt Aulenti, som også tidligere har arbeidet med virksomheten, fører de FonatanaArte mot en mer moderne stil.

I 1998 mottar FontanaArte ”ADI Compasso d'Oro” for deres kreative visjon, med fokus på design og lang tradisjon for håndverk sammen med den nyeste teknologien.

I 2013 presenterte FontanaArte deres kolleksjonn på Euroluce, der deres fokus er å samarbeide med en ny generasjon av internasjonale designere, samt at produktene blir produsert av ikke-konvensjonelle materialer. Virksomheten har fokus på å designe lys for mennesker og for at lyset blir elskede grunnleggende elementer i det moderne hjem.
Ingen varer
Der er ikke funnet noen varer ut fra de valgte kriterier
Del bildene dine med @lampemesteren
Tagg #yesLampemesteren, så blir bildene dine kanskje vist her. Inspirer og la deg inspirere fra en unik bolig til en annen.