De mest populære lampene i Norge 2019 – Lampemesterens topp10

Vi jobber mer enn noen gang før og har derfor et økt behov for å stresse ned og lade opp når vi er hjemme. En tendens som har hatt stor innflytelse på innredningen, og derfor også valg av belysning i 2019. Det har vært fokus på den generelle rombelysningen som gir det beste lyset for å utføre hverdagens oppgaver. I tillegg har det vært stor oppmerksomhet rundt den hyggelige belysningen – det rolige dempede og varme lyset som gir de beste forholdene når det skal lades opp til en ny dag. Det er noe for enhver smak på vår topp10 over populære lamper i Norge i 2019. Både den praktiske, moderne, klassiske og stemningsfulle belysningen er representert på listen, så det er noe til ethvert belysningsbehov.
God grunnbelysning i hjemmet

God grunnbelysning i hjemmet

En god grunnbelysning er super viktig for innemiljøet og stemningen i huset. Når vi tenker på grunnbelysningen er det mer fokus på lampens lys enn det er på lampens design – men man kan selvfølgelig få en vakker løsning. En av de mer populære løsningene for tiden er LED-spotter. På vår topp10 finner vi derfor Curve round timeless fra Light-Point, som er en enkel og effektiv takspot. En diskret løsning, designet med en lysfallsvinkel som gjør den ekstremt egnet til å lyse opp rommet.

Taklamper er ideelle som grunnbelysning i hele hjemmet. De tar ikke mye plass, men skaper en generell diffus rombelysning. Glo-Ball-lampen fra Flos, kan både brukes som vegglampe og taklampe. Den er fremstilt i munnblåst opalglass og gir derfor et helt spesielt lys som gir en rolig og varm atmosfære i rommet. Perfekt til å lyse opp oppholdsrom og gangarealer der lyset skaper den rette stemningen og det behagelige lyset for øynene dine, slik at de ikke trenger å anstrenge seg.

Lamper med stemningsfull belysning


I de sene kveldstimene og den mørke høsten kan den riktige lampen sette den riktige stemningen i hjemmet. En Oslo wood-gulvlampe fra Northern er en veldig god løsning hvis du gjerne vil ha den rolige, avslappende stemningen i stuen, der du lener deg tilbake og lader batteriene opp. Den stilfulle lampen har en skjerm av stoff som sender lyset oppover og samtidig gir et behagelig diffust lys i rommet.

De søte Miffy First Light-lampene fra Mr Maria er en perfekt tilføyelse til barnerommet. Lampen er formet som en kanin, bjørn eller hund i mykt silikon, og er derfor myk å ta på og enkel å ta med på farten. De små vennene har en innebygd oppladbar LED-modul, som varer i 24-100 timer på en lading, avhengig av hvilken lysstyrke man bruker. De skaper en hyggelig stemning til godnatt-historien og et trygt, mykt lys å falle i søvn til.

Klassiske og tidløse lamper


Miffy First Light er ikke den eneste nattbordslampen på listen; Ball-vegglampe kan brukes i hele hjemmet, men er en klassiker på både sove- og barnerommet. Det tidløse designet passer inn i stort sett alle stilarter og er sett i innredningen de siste 70 årene. Den enkle og kulerunde vegglampen kan justeres i den retningen du har behov for. Åpningen i lampens skjerm gir et direkte lys som samtidig ikke blender andre i rommet som prøver å få litt søvn.

En annen absolutt klassiker på listen er Flowerpot-lampen. Designet av danske Verner Panton som er kjent for sine organiske former og sin flittige bruk av farger. Spesielt de originale Flowerpot VP1 Pendel og Flowerpot VP3 Bordlampen har vært populære siden de første gang så dagens lys på slutten av 1960–tallet. Lampen er bygget opp av to sirkler som henger overfor hverandre, der den ene skjuler lampens lyskilde, mens den andre reflekterer et nedadgående diffust lys. Den har for lengst bevist sin verdi som en designklassiker og passer lett inn i vår tid, så vel som de glade 60- og 70-årene.

Moderne lamper med et personlig uttrykk

I tillegg til riktig belysning, har det også vært plass til de moderne designlampene som gir innredningen et personlig uttrykk. Octo 4240 Pendel fra Secto inntar førsteplassen på vår topp10. Den innovative bruken av tre til lampens design, kombinert med et solid håndverk, er en ekstremt populær lampe og høster anerkjennelser over hele verden. Lampens oppbygning gir et spennende skyggespill i omgivelsene som støtter opp om den hyggelige stemningen.  

Ballroom Pendel fra Design By Us er en moderne lampe i glass. Lekkert design møter kule farger i en serie vakre lamper, der det virkelig er jobbet med detaljene. Gjennom lampens fargede glasskjerm lyser et diffust lys ut i rommet, og gir hjemmet et unikt og personlig uttrykk.

Hvis du har prøvd å flytte inn i et nytt hjem, kjenner du sannsynligvis situasjonen der de siste flyttekassene er på vei til å bli tomme, mens lampene ennå ikke er på plass. Mørket trenger seg på, så man får laget en midlertidig løsning i form av en ledning, en enkel fatning og en pære. Plutselig blir stemningen hyggelig og nesten romantisk - men følelsen behøver ikke å være midlertidig. Med E27 Pendel fra Muuto fås den enkle løsningen med et lekkert design i silikon. Den kan brukes i hele hjemmet til å skape den avslappende og rolige stemningen, der den kan plasseres alene eller flere i en klynge, avhengig av hvilken effekt man ønsker å oppnå.  

Få oversikt over hele vår topp10 fra Lampemesteren.no

1.Octo 4240 Pendel - Secto
2.Flowerpot VP1 + VP3 - &tradition
3.Oslo Wood Gulvlampe - Northern
4.E27 Pendel - Muuto
5.Glo-Ball Mini Vegg-/taklampe - Flos
6.Ball vegglampe - Frandsen
7.Miffy First Light - Mr Maria
8.Easy W100 LED spot - Antidark
9.Curve Round Timeless taklampe - Light-Point
10.Ballroom Pendel - Frandsen

Dette skal du holde øye med i 2020

Dette skal du holde øye med i 2020

Ønsket om en rolig, bekymringsfri og avstressende hverdag vil fortsette inn i 2020. De personlige og vakre elementene får oppmerksomhet og det er ikke noe som absolutt skal passe sammen. Du kan mikse og matche både farger og materialer etter egen smak – det viktigste er at man har den hjemlige følelsen når man er hjemme. Du skal derfor holde øye med lamper som faller i din personlig stil, og lamper som gir det lyset som passer til nettopp dine behov i hverdagen.  

På Lampemesteren.no utvider vi hele tiden sortimentet og blir løpende oppdatert med de nyeste lampene. Så hvis du gjerne vil holde deg oppdatert rundt de nyeste tendensene innen belysning, så har du landet på rett sted; Klikk inn på siden vår med Nyheter, hvor du finner de nyeste lampene fra de førende leverandørene fra både inn- og utland.