2019 vårnyheter fra Louis Poulsen

I begynnelsen av våren 2019 kommer en rekke av de ikoniske PH-lampene i messing. Det er rammen, fatningen og en enkelt skjerm på velkjente PH-modeller som 3/2 bord eller pendel, og PH 5 som er blitt prydet med det moderne metallmaterialet. PH Artichoke lanseres samtidig i en Limited Edition med signatur og med sine opprinnelige farge-/materialkombinasjoner. Denne utgaven er kun tilgjengelig i 2019. Patera har også fått en ny og iøynefallende farge. Les enda mer om de spennende nyhetene nedenfor.

Ny PH-bordlampe, PH-pendel og PH-gulvlampe i messing

Ny PH-bordlampe, PH-pendel og PH-gulvlampe i messing

De klassiske opalglasslampene fra Louis Poulsen ble tegnet til en utstilling i Paris allerede i 1926. Det var ved denne anledningen at det revolusjonerende treskjermssystemet ble oppfunnet – et system som Poul Henningsen stadig forfinet og videreutviklet gjennom livet sitt. Det var også her at det livslange samarbeidet med produsenten Louis Poulsen begynte i det små. Et samarbeid som skulle resultere i mange verdensberømte lamper.  

Den første typen lamper som Poul Henningsen skapte var glasslampen. Den bestod av tre skjermer i forskjellige størrelser som skygget for det skarpe elektriske lyset. Denne typen lampe er fortsatt veldig populær. Som noe helt nytt oppdaterte Louis Poulsen i 2019 glasslampenes uttrykk med et nytt og glinsende blankt materiale. Både bordlamper, pendler og gulvlampe fra serien er tilgjengelig fra 01-02-2019 i metallisert messing. Det er pendlenes fatning og gulv- og bordlampenes ramme som er produsert i den varme metallnyansen. Lampenes skjermer er fortsatt i hvitt opalglass. Deres tidløse formspråk og appell er intakt, men materialet er veldig aktuelt og moderne.

De klassiske lampene med navn som PH 3/2, 2/1 og 3½ - 2½ finnes nå i høyglansforkrommet, svart metallisert og metallisert messing.

Opplev de spennende nye variantene av PH-lampene i metallisert messing her.
Louis Poulsen feirer PHs 125-årsdag med PH 5 og PH 5 mini i messing

Louis Poulsen feirer PHs 125-årsdag med PH 5 og PH 5 mini i messing

I år kunne den verdensberømte designeren, skribenten og kulturkritikeren Poul Henningsen fylt 125 år. En begivenhet som produsenten bak hans mange belysningsdesigns selvsagt ikke lar gå usett forbi. I anledning av den halvrunde bursdagen relanserer Louis Poulsen to ikoniske lamper – PH 5 og PH 5 mini.

PH 5 så dagens lys for første gang i 1958. De teknologiske mulighetene innenfor elektrisitet ble etterhvert så avanserte at lyset hadde endret karakter. Derfor videreutviklet Poul Henningsen sitt anerkjente tre-skjermsystem. Resultatet ble i stedet fem skjermer som sikret et totalt blendfritt lys. PH 5 og senere PH 5 mini består begge av fem skjermer hvor den nederste er skjult inni den fjerde skjermen. I anledning av 125 års jubileet for Poul Henningsen har en av toppskjermene fått en vakker messingnyanse på yttersiden. I 2018 lanserte Louis Poulsen samme lampe med en skjerm i kobber. De glødende metallene er populære som aldri før. Den varme messingen gjenspeiler omgivelsene sine vakkert og gjør pendelen til et skulpturelt element i innredningen.  

De nye variantene har fortsatt samme belysningsegenskapene og er perfekte over spisebordet, kjøkkenbordet og andre arbeidsbord hvor både orienterende rombelysning og fokusert nedadrettet lys er sentralt.

Opplev den klassiske PH 5-lampen i messing her og PH 5 mini her.

PH konglen og Patera i nye farger

PH Artichoke – bedre kjent som Konglen – er tilgjengelig fra februar 2019 i sin originale material- og fargenyanse. Da Poul Henningsen først skapte den storslåtte pendelen til Langelinie Pavillonen i 1958 var den i kobber med en rosa finish på de mange bladene inni. De daværende eierne av restauranten ønsket en oppsiktsvekkende og unik belysningsopplevelse – og det fikk de. På deres bestilling tegnet han PH Artichoke. Samme utgave er nå tilgjengelig igjen. Den rosa finishen på undersiden sikrer et varmt og mykt lys. En detalj som Poul Henningsen utviklet under hans revolusjonerende arbeid med å forme den elektriske belysningen og skape ”det gode lyset.”

Som en hyllest til en av verdens mest betydningsfulle designere gjenoppstår den originale konglen i en begrenset periode. Den fremstår nøyaktig som den første modellen Poul Henningsen skapte i 1958.

Finn det gode lyset her.
Tegningene og designet bak Patera-pendelen er langt yngre enn Konglen. I 2015 lanserte Louis Poulsen lampen designet av den talentfulle designeren Øivind Slaatto. Med en bakgrunn innenfor både klassisk musikk og produktdesign har han skapt feilfrie og aktuelle fortolkninger av den tradisjonelle lysekronen. En belysningstype som ofte ses i de store rom som symfoniorkestrene spiller i. Slaattos musikalske lidenskap trekker klare tråder gjennom hele hans arbeidsprosess og tilnærming til designløsninger.  

Takket være diamantformede celler i designet skinner lyset blendfritt ut gjennom pendlenes skjerm. Det myke lyset gir rommet en naturlig og behagelig atmosfære uten skarpe skygger. Både lampens belysningsegenskaper og design er skapt med tanke på å være tidløse. Den skal kunne settes inn i alle sammenhenger – tradisjonelle som moderne innredninger – og fortsatt bidra med et nytt og spennende ”take” på form og funksjon. Med den nye sølvnyansen beveger lampen seg lenger bort fra sitt mer minimalistiske utgangspunkt i hvit, og passer bedre til en mer oppdatert og modig innredning.  

Patera er tilgjengelig i tre forskjellige størrelser – se dem her.
Alle vårnyhetene fra Louis Poulsen kan forhåndsbestilles allerede nå, men levering kan tidligst skje fra 01-02-2019.